2008 m. rugpjūčio 30 d., šeštadienis

Sužinok kuris politikas arčiausiai tavo pažiūrų

Siūlau sudalyvauti įdomiame projekte MANO BALSAS LT. Tai racionalaus balsavimo sistema internete. Šiame puslapyje žmonės yra kviečiami atlikti trumpą testą ir sužinoti, kurie politikai ar partijos yra arčiausiai jų pažiūrų.

Klausimyno pagrindą sudaro visuomenei svarbūs klausimai iš įvairių sričių – švietimo, sveikatos apsaugos, ekonomikos, užsienio politikos, kultūros. Gal šis testas padės priimti racionalų sprendimą, kuris politikas sugebės jus geriausiai atstovauti. Be to galima pasirinkti bet kurį projekte dalyvavusį politiką ir pažiūrėti, kaip jis atsakė pateiktus klausimus.

2008 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

Specialūs Kalėdiniai kursai!

Mamų klubas organizuoja specialius Kalėdinius kursus.

Sukurkite dovaną savo artimam žmogui!
Dalyvaudami šiuose kursuose paremsite Mamų klubo veiklą.
Renkamos grupės į šiuos užsiėmimus:

Lapkričio 17 d. 18.30 val. „Kalėdinių žaisliukų/bumbulų dekoravimas „dekupažo“ būdu
Lapkričio 24 d. 18.30 val. „Kalėdinės dėžutės dekoravimas „dekupažo“ būdu

Gruodžio 1 d. 18.30 val. „Kalėdinių angelų gamyba iš vilnos“
Gruodžio 8 d. 18.30 val. „Kalėdinio krepšelio dekoravimas „dekupažo“ būdu

Kaina asmeniui 40 lt. Į kainą įeina visos priemonės ir dekoruojamas objektas, kuris liks Jums dovanų. MAMŲ KLUBO mamoms kaina 25 lt.
Kursai vyks Gilužio 15 (Pilaitėje), Vilnius.
Būtina registracija: rosana@mamuklubas.lt

Specialus Kalėdinis pasiūlymas !
Mielieji, surenkite savo artimiesiems, bendradarbiams neužmirštamą Kalėdinę- kūrybinę šventę! MAMŲ KLUBAS organizuoja „išvažiuojamuosius“ rankdarbių kursus – gali pravesti užsiėmimus - šventes Jūsų patalpose.

2008 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis

O aš jau išsimiegojau :) :) :)


Šiek tiek anksčiau rašiau kaip aš nesėkmingai bandžiau išsimiegoti. Tačiau dabar galiu pasigirti, kad jau antra savaitė miegu be jokių naktinių kėlimusi :)

Tiesiog dėl chroniško nuovargio nusprendžiau persikelti miegoti pas Liepą į kambarį. Su Barbora liko miegoti vyras. Jis prie jos keldavosi naktį, o aš ateidavau pamaitinti (pažindyti) apie 4-5 val ryto. Tačiau vieną rytą vyras pasakė, kad aš visai neičiau jos maitinti. ...Ir neėjau :) Barbora anksčiau keldavosi kas 1-2 val. O kai pradėjau miegoti atskirai nuo jos, tai dabar keliasi tik 2k per naktį (kartais tik 1k). Išmiega iki kokių 7 val. Tada vyras ją išleidžia pas mane, o pats „damuša" ko „nedamiegojo“.

Nors anksčiau nejaučiau miego stygiaus, o tik chronišką nuovargį ir emocinę įtampą. Tačiau kai pradėjau normaliai miegoti pastebėjau, kad sumažėjo tiek nuovargis, tiek emocinė įtampa :) Atsirado jėgų.

Dar vienas netikėtas teigiamas dalykas – tai teigiamai pasikeitęs Liepos elgesys. Ji buvo labai irzli, pikta, neklusni. O dabar ji labiau sukalbamesnė, linksmesnė, mažiau ožiuojasi ir nuolat kartoja kaip mus myli :)

Foto iš www.wellnesspillows.com

2008 m. rugpjūčio 26 d., antradienis

Kengūros metodas


Skaitydama Rimos blogą radau nuorodą apie kengūros metodą, dar vadinamą "oda prie odos" kontaktu. Taikant šį metodą naujagimis, paprastai tik su sauskelnėmis, guldomas vienam iš tėvų ant krūtinės po drabužiais. Jis laikomas kniūbsčias vertikalioje padėtyje. Atrodo, tarsi naujagimis gulėtų kengūros sterblėje. Nors šis metodas tinka bet kokio ūgio kūdikiui, jis ypač rekomenduojamas neišnešiotiems naujagimiams.

Kengūros metodo privalumai:
- Ši padėtis palaiko silpnus naujagimio krūtinės raumenis, sudaro sąlygas, veikiant sunkio jėgai, pilvo turiniui slinkti žemyn, pagerina ventiliaciją, todėl naujagimis lengviau kvėpuoja.
- Vertikali padėtis padeda virškinti ir sumažina refliukso bei aspiracijos pavojų.
- Perspėja apie netaisyklingos galvos formos vystymąsi.
- Gerina motinos laktaciją ir pailgina maitinimo krūtimi laiką
- Pagerina neurologines ir medicinines neišnešiotų naujagimių baigtis.

Tačiau svarbiausi yra galutiniai kengūros metodo rezultatai – pradinę motinos baimę, atsidūrus Naujagimių reabilitacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje, greitai pakeičia augantis pasitikėjimas savimi ir tobulėjantys įgūdžiai rūpinantis ir saugant savo kūdikį.

Peter gimė 25 savaičių ir svėrė 520 g. Nuo pirmos gimimo dienos buvo pradėtas oda prie odos kontaktas. Kūdikis buvo laikomas ant krutinės pakaitomis tai pas mamą, tai pas tėvą. Būnant pas tėvus ant krutinės (oda prie odos) normalizuodavosi ar net pagerėdavo gyvybiniai procesai. Daugiau pasakojimų apie kengūros metodo taikymą neišnešiotiems naujagimiams galite skaityti čia. Plačiau apie šį metodą lietuviu kalba galite skaityti Dalios Stonienės straipsnyje "Neišnešiotas naujagimis: padėkime jam tapti stipresniam"ir Rimos bloge.




Foto iš www.kangaroomothercare.com

2008 m. rugpjūčio 24 d., sekmadienis

Jei nedarai gera, tai nusidedi


"Kas moka daryti gera ir nedaro, tas nusideda" (Jk 4,17) . Ši Švento Rašto eilutė paskutiniu metu mano galvoje skamba labai aiškiai, net įkyriai :) Pirmiausiai pradėjau galvoti apie savo vaikus, ką dar gero aš jiems nedarau, o galėčiau :) Tada prisiminiau visus artimuosius, draugus... Ir dar prisiminiau Gruziją. Visą laiką dėl jos skauda širdį, įsivaizduoju kaip žudomi nekalti žmonės, kaip jie netenka savo namų ir artimųjų, kaip susirūpinusios motinos bando apsaugoti savo vaikus... Meldžiuosi už juos, neištvėrusi dar pripirkau vaikiško maistelio ir sauskelnių, kad tik nors šiek tiek palengvinčiau kenčiančių gruzinų šeimų naštą.

Ir vėl prisiminiau savo vaikus, artimuosius, draugus ir visai net nedraugus :) Ką gi dėl jų galėčiau padaryti gera? O ar darau? Čia tiktų dar viena Šv.Rašto eilutė: " Nepavarkime daryti gera..." (Gal 6,9) Norėtųsi lengvai gyventi sau :) Bet tikrai neverta.

O pabaigai Motinos Teresės žodžiai:

Žmonės dažnai yra neprotingi, nelogiški ir galvoja vien tik apie save;
Vis tiek jiems atleiskite.

Jei esi nuoširdus žmonės gali apkaltinti tave dėl egoistiškų, slaptų tikslų;
Vis tiek būkite nuoširdus.

Jei tu laimėsi atsiras kelis netikri draugai ir keli tikri priešai;
Vis tiek laimėk.

Jei esi doras ir atviras žmonės gali tave apgauti;
Vis tiek būk doras ir atviras.

Ką tu pastatei per metus kažkas gali sunaikinti per naktį;
Vis tiek statyk.

Rytoj žmonės pamirš tą gėrį, kurį tu darai šiandien;
Vis tiek daryk gėrį.

Duok pasauliui geriausią ką turi, nors to galbūt niekada neužteks;
Vis tiek duok pasauliui geriausią ką turi.

Pabaigoje tu matai, kad viskas yra tarp tavęs ir Dievo;
Vis vien tai niekada nebuvo tarp tavęs ir jų bet kokiu atveju.

Cirkas ant vandens


Žiūriu, kad mano paskutiniai įrašai daugiausiai apie visokius renginius :) Gal tiesiog reikia šiek tiek atsipūsti nuo moteriško filosofavimo ;)

Tad ir šį kartą paminėsiu, kad su Liepa buvome Cirke ant vandens. Ėjau nieko nesitikėdama (nes niekur nemačiau jokios reklamos), o ir bijojau, kad Liepa neišsėdės tokiame renginyje. Atvažiavome šiek tiek anksčiau, kad turėtume kur pasistatyti automobilį, nes paprastai per renginius 5 km spinduliu aplink Siemens areną automobilių būna prigrūsta sausakimšai. Labai nustebau nepapuolusi į jokį kamštį, o mašiniuką pasistačiau beveik prie pat durų :) Žmonių buvo šiek tiek daugiau nei pusė salės. Bilietus galima buvo nusipirkti dar ir prieš pat renginį.

Taigi, renginys patiko. Daug visokio veiksmo: akrobatai, sinchroninės plaukikės, žonglieriai, dresuotojai su gyvūnais, klounai ir t.t. Vienu metu vyksta keli veiksmai - ore, ant scenos ir vandenyje. Pradžioje tai erzino, nes nežinojau kur žiūrėti :) Bet po to visai patiko. Be to viso renginio metu superinis lazerių šou - kai aš tokių dalykų nebuvau mačius, tai man buvo tikras technikos stebuklas :D Be to labai gerai, kad rimtus numerius keitė linksmi numeriai su klounais. Praktiškai vienas rimtas, kitas linksmas - taip lengviau vaikams išlaikyti dėmesį. Vienintelis, kas nepatiko - tai muzika. Ji buvo labai garsi ir tranki arba nemaloni, kažkuo priminė muziką, kuri būna atrakcionuose, brrrr :( Žodžiu, Liepa išsėdėjo iki galo - pasakė, kad nori namo kai rodė paskutinį numerį :)

Dar pora niuansų. Nespėjus įeiti jau užpuolė pardavėjos su visokiais žybsinčiais daikčiukais. Jos primigtinai siūlė juos pirkti kas kelis metrus, net pro jas prasibrovus ir atsisėdus salėje nebuvo ramybės, nes ir ten jos uoliai siūlė savo prekes - teko vieną žybsniekį nusipirkti :(


Kitas niuansas - tai draudimas įsinešti fotoaparatą. Biliete nurodyta, kad negalima jų neštis į renginį. Todėl ir neėmiau. Nežinau ar apsauginiai ką nors tikrino, bet salėje žmonės laisvai fotografavo. Prieš renginį pranešė, kad negalima filmuoti pasirodymo metu, o apie fotografavimą nieko neminėjo...

Bendroj sumoj puikiai praleidome laiką :)


Foto iš www.skrastas.lt ir www.kaveikti.lt

2008 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Skirtingi poreikiai


Bandžiau draugei guostis sunkia motinyste, pykčio protrūkiais ir važiuojančiu stogu. Galvojau, kad jai irgi panašiai gyvenasi. Tačiau ji pasakojo, kad paskutiniais metais jai sekasi labai gerai. Labai norėjau sužinoti kaip pavyko išsikapstyti iš sunkios motinystės, nes dar prieš porą metų ji irgi guodėsi sunkumais.

Taigi, dabar ji su vyru "daro" nuosavą verslą, kuris juos labai nualina ir išsekina, BET... Bet jie tai daro kartu, gyvena vienodą gyvenimą - kartu keliasi, kartu išeina į darbą, kartu vėlai grįžta pavargę, kartu pergyvena dėl tų pačių dalykų. Ji namuose visiškai neužsiima buitimi, neperka jokių produktų ir negamina maisto, nes jų paprasčiausiai nebūna namuose. Jų vienodi poreikiai!

Standartinė situacija - kai žmona visą dieną "kovoja" su vaikais, puodais ir išmėtytais daiktais, o vyras dirba. Vakare ji pavargusi su viltimi laukia vyro, kad jis leis jai nors šiek tiek atsipūsti, prasiblaškyti, gal net visi kur nors išvažiuos į miestą ar svečius. Vyras gi grįžta pavargęs ir "negyvas" griūna į lovą. Daugiausia, ką jis gali, tai vykdyti nesudėtingus žmonos nurodymus :) O apie buities darbų pavadavimą, prasiblaškymo išvyką, romantišką vakarą ar atvirą pokalbį nėra net kalbos. Skirtingi poreikiai!

Tokia realybė - abu pavargę, abu nori poilsio - skirtingo poilsio. Telieka suprasti vienas kitą ir pagal galimybes atliepti į vienas kito poreikius. Ale gi kaip tai sudėtinga ... :)

Foto iš www.injuryboard.com

2008 m. rugpjūčio 17 d., sekmadienis

Vaikų maitinimo ypatumai


Nuotraukoje mėsos, bulvių ir daržovių vėrinukai.

Nežinau kaip kitų vaikai, bet maniškės abi (dabar tik viena :) žįsdamos krūtį išdarinėja visokius akrobatinius triukus. Atrodo, pasiguldai vaiką tvarkingai prie savęs, o jis pradžioj ranką į šoną padeda, po to koją, po to kitą koją, o galiausiai žiūri, kad jau ir sunku suprasti kur kokia kūno dalis :D Bet burna visada vietoj būna - krūties nepaleidžia, kad ir kaip rangytųsi :D

Paprastas maitinimas (nežindymas) irgi turi savo ypatumų. Na, gal tai nebūdinga valgiems vaikams, bet su vaikais, kurie nevalgo, tai tikrai reikia didelės kūrybos ir improvizacijos. Nors maniškės mergos putlutės, bet abi prastai valgo.

Štai keletas maitinimo ypatumų:

- maistą pateikti ir maitinti su ypatingai džiugia nuotaika, duoti maistą taip, tarsi tai būtų tikras stebuklas (emocingai ir sudominančiai)

- kol vaikas mažiukas, gerai virtuvėje turėti nedidelių žaislų ir įdomių daiktų dėžę. Kol vaikas savo dėmesį yra sutelkęs žaislų mėtymu ant grindų, galima sumaitinti paruoštą maistą. Kol Barbora visus žaislus išmėtydavo aš spėdavau sumaitinti visą paruoštą maisto dozę :)

- įdėti į nedūžtančią lėkštutę šiek tiek maisto ir duoti vaikui pačiam "valgyti". Kol jis vazosis su tuo maistu vėlgi galima sumaitinti pagrindinį maistą.

- kalbant apie nekūdikius, tai iš patiekalų galima daryti visokius "paveikslus" - veidukus, laivus, kirmėlytes ir t.t.

- už kiekvieną kąsnį ar kitokią maisto dozę pažadėti kokių nors skanumynų ar malonumų. Pvz. kiek suvalgys kąsnių, tiek gaus "tik tak" saldainiukų, arba tiek kartų pakutensit.

- lenktyniauti su vaiku kas greičiau suvalgys - jūs ar jis.

- vykdyti neįmanomą misiją - gelbėti gėriečius kąsnius nuo blogiečių ir pan.

- sugalvoti neįprastus valgymo įrankius: labai didelius arba labai mažus šaukštus, kinietiškas lazdeles, sumuštinių smeigtukus, gimtadienio papuošimus (skėtukus, vėlevėles ir t.t.).

Yra dar daug smulkių gudrybių, kurias galima panaudoti, kad vaikas valgytų. Bet iš esmės, tai reikia nepaprastos kantrybės ir improvizacijos maitinančiajam. Linkiu sėkmės šitame labai sunkiame darbe!

Ai, dar pasiguosiu, kad labai pikta ir liūdna, kai tenka išmesti paruoštą maistą. Kai vaikai nevalgo, tai neturiu jokios motyvacijos gaminti maisto. Nors kiekvieną dieną vis išmetu nemažai paruošto maisto ir visiškai nebesinori daugiau nieko ruošti, bet ruošiu... dėl sąžinės nuraminimo, kad galėčiau pasakyti "aš bent jau stengiausi".

2008 m. rugpjūčio 16 d., šeštadienis

Kukurūzų labirintas


Vakar dalyvavome gimtadienyje, kuris vyko kukurūzų labirinte. Iš anksto nusipirkome spalvotų balionų ant ilgų virvelių -kad jei vaikai pasiklys labirinte, tai pagal išlindusius balionus bus lengviau rasti.

Į labirintą mūsų šeima (be Barboros) įėjome pirmieji. Paėję kokias 5 min netikėtai atsiradome vėl prie įėjimo :) Tad dabar pasukome į kitą pusę. Ir buvome teisūs - gan nesunkiai suradome išėjimą į kitą pusę. Pasidžiaugę sėkme pasukome atgal - dabar reikėjo rasti kelia atgal. Ir štai čia mūsų laukė netikėta staigmena.

Pakeliui atgal netikėtai iš kukurūzų iššoko dvi pabaisos: viena didelė, kita maža. Kaukdamos jos bėgo į mus. Liepa taip išsigando, kad nieko negalvodama puolė nuo jų bėgti. ...Ir bėgo taip greitai, kad aš vos galėjau ją pavyti. Labirinte daug posūkių, kukurūzai aukšti, todėl bijojau ją pamesti iš akių, kad ji viena nepasiklystų. O Liepa bėgo taip greitai, kad aš vos spėdavau pamatyti jos drabužių kampučius dingstančius už posūkių. Laimei ji be klaidų nubėgo tiesiai prie išėjimo :D Buvo baisiai išsigandusi ir verkė, o aš - beširdė motina, vos tvardžiau juoką :D Po truputį pradėjo grįžinėti visi draugai, o mano vyro vis nesimatė :) Praėjo nepilna valanda ir tik tada pasirodė vyras, užtikrintai pareikšdamas, kad ko gero apėjo visus akligatvius :D :D :D

Vėliau su draugais nusprendėm į labirintą eiti be vaikų. Šį kartą lenktyniavome kas greičiau pasieks kitą išėjimą. Buvo tikrai smagu :) Tikslą pasiekėm gana nesunkiai (vieni sunkiau, kiti lengviau), o štai atgal kelio ilgai negalėjom rasti. Ir šį kartą labirinte užstrigau aš :) Kai galų gale išlindau iš labirinto visi jau prie įėjimo stovėjo susidėję daiktus ir pasiruošę važiuoti namo :D Iš to supratau, kad tikrai ilgai užtrukau :)

Beje, kadangi vaikai buvo labai išsigandę pabaisos, tai pabaisa, norėdama įrodyti, kad ji bijo vaikų pasirodė kukurūzų pakrašty, kad vaikai galėtų ją apšaudyti iš vandens pistoletų ir visaip kaip ją gąsdinti. Rezultate pabaisa išsigandusi vaikų pabėgo ;)

Patarimai.

- Jei į labirintą eisite su mažais vaikais, tai perspėkite darbuotojus, kad jūsų negąsdintų pabaisa.

- Jei labirintą perėjote neįtikėtinai lengvai, tai pabandykite dar kartą, tik eikite kitu keliu - tikrai verta pasiklysti ;)

- Galite atsivežti užkandžių, pledą, kamuolį ir kt., nes šalia labirinto yra didelė pieva, kur galima linksmai praleisti laiką. Be to, šalia yra užeiga "Dvarkiemis", kur galėsite ir stipriau pavalgyti.

Video reportažas Delfyje.

2008 m. rugpjūčio 14 d., ketvirtadienis

Vienas prieš visus


Apturėjom šiandien nuotykį su televizija :) Vyras buvo pakviestas žaisti naujame LNK žaidime "Vienas prieš visus". Žaidime yra vienas pagrindinis žaidėjas ir 50 kitų žaidėjų (vyras buvo tarp tų 50 ). Užduodami klausimai, į kuriuos atsakinėja ir pagrindinis žaidėjas, ir žaidėjų grupė. Nors vienas neatsakytas klausimas - ir žaidėjas iškrenta iš žaidimo. Pagrindinis žaidėjas papildomai turi tris pagalbas. Laimi tas, kuris išlieka ilgiausiai žaidime. Grubiai paaiškinau taisykles, o kam įdomu, tas pats pasiskaitys internete.

Na ir kaip gi mums sekėsi :) ? Pradėsiu viską nuo pradžių.

Vyrui apie jo dalyvavimą buvo pranešta žaidimo išvakarėse, tad mes staigiai susiorganizavom, kad močiutė pora valandų pažiūrėtų Barborą, o mes (vyras, aš ir Liepa) reikiamą valandą nuėjome į LNK studiją. Lauke ir viduje lūkuriavo nemažai žmonių. Tiesa, vyras nežinojo ar jis bus tas pagrindinis žaidėjas, ar vienas iš 50-ties, ar išvis bus atsarginis ir sėdės kamputyje :) Taigi, atėjęs užpildė sutartį ir likome laukti su visais susirinkusiais.

Svarbi aplinkybė. Filmavimas turėjo prasidėti 12 val., o 11.45 val. prasidėjo krepšinio rungtynės Lietuva-Rusija. Nors LNK studijos hole kaba du dideli televizoriai, abu rodė LNK transliuojamus kanalus. Tačiau susirinkusių vyrų išprašyta administratorė įjungė LRT ir visi pripuolė žiūrėti rungtynes :) Kai kurie aistruoliai taip įsijautė į žiūrėjimą, kad režisierei teko nukelti filmavimą kol baigsis rungtynės. Šis sprendimas sukėlė kai kurių moteriškių pasipiktinimą. Tačiau po antro kėlinuko vis dėlto įkalbėjo visus nueiti į žaidimo filmavimo aikštelę, nes ten irgi pastatė televizorių :) Taigi, filmavimo aikštelėje vieni žaidėjai susėdo į sau skirtas vietas, žiūrovai - į savo vietas, o didžiausi aistruoliai įsitaisė prie televizoriaus. Vis gi po trečio kėlinuko režisierė įkalbėjo pradėti filmavimą, aišku su sąlyga, kad praneš mums rungtynių galutinį rezultatą.

Publika. Tarp susirinkusiųjų buvo ir žinomų žmonių - dainininkė Vaida Genytė, Edita "Dangaus" dalyvė, buvęs ūkio ministras Daukšys ir nemažai matytų politikų. Tačiau netrukus tarp susirinkusiųjų pasirodė Graužinienė ir Uspaskich. Ir tik tada supratome, kad nemaža susirinkusiųjų dalis buvo Darbo partijos atstovai.

Pagrindinis žaidėjas. Per vieną žaidimą spėja sudalyvauti 2-3 pagrindiniai žaidėjai (50-ties žaidėjų sudėtis nesikeičia). Taigi, kas bus pirmas žaidėjas, nesunku atspėti :) - Viktor Uspaskich :) Ir negali pykti - rinkimai artėja, partijų reklama uždrausta, tad suktis iš padėties kažkaip reikia :) Na, gal šiek tiek nejauku buvo kai vedantysis (A.Lukošius) žaidėjų grupę pristatė kaip Darbo partijos palaikymo komandą ir rinkėjus... Pradžioje Uspaskich jautėsi nedrąsiai, bet po to įsidrąsino ir nepraleido nei vienos galimybės pasakyti kokį nors anekdotą ar šiaip kokį komentarą. Dėl to filmavimas su Viktoru LAAAABAI užsitęsė :( Net neįsivaizduoju kaip jį trumpins montuodami.


Muzikinis intarpas. Žaidime, kaip minėjau, dalyvavo dalininkė Vaida Genytė. Ji atliko dvi dainas. Ir dainavo ir judėjo puikiai... na neskaitant dviejų nežymių nesusipratimų. Vienas - pradėjus dainuoti pasisuko ir dainavo į priešingą pusę nei reikėjo, tad teko perfilmuoti :D Antras - vienoje vietoje nespėjo įstoti, t.y. pagal fonogramą ji jau dainavo, o realiai ji dar šoko :D Tikiuosi viską sumontuos kaip reikia ir Vaida atrodys nepakartojamai ;)

Nesusipratimai. Neapsieita ir be nesusipratimų. Vienas tai susijęs su technika - ekranas (tiksliau kompas, kuris jį valdė), kuris rodydavo klausimus, iškritusius žaidėjus ir kitą info parodė žymiai didesnę laimėtą pinigų sumą, nei iš tiesų buvo. Kitas nesusipratimas buvo susijęs su įtariama "korupcija" - kažkas iš žiūrovų pastebėjo, kad dar prieš žaidimo pradžią vienai Darbo partijos narei buvo duoti lapai su klausimais. Tačiau kūrybinė grupė prisiekinėjo, kad tai netiesa ir jokiu būdu taip negalėjo būti... Dar vienas nesusipratimas buvo susijęs su žaidimo taisyklių pažeidimu. Viena iš 50 žaidėjų patarė pagrindiniui žaidėjui kaip geriau atsakyti. Tuoj pat išbėjo vienas kūrybinės grupės darbuotojas rėkdamas, kad 46 numeris diskvalifikuojamas, bet tuoj persigalvojo ir apsiėjo tik įspėjimu. Tas 46 žaidėjas buvo Edita iš "Dangaus", tai ar būtent dėl to jos nediskvalifikavo ar šiaip pagailėjo, ar Viktoras pamirksėjo aš nežinau... Buvo ir daugiau smulkių nesusipratimų, bet jie gal nelabai įdomūs.

Liepa. Kai ruošėmės eiti į šį žaidimą kalbėjom Liepai, kad gali ilgai užtrukti ir jai gali atsibosti, bet pamačiusi žaidimo reklamą per TV ji būtinai norėjo eiti su mumis. Jei viskas būtų prasidėję laiku, jei Viktoras nebūtų taip ilgai dalijasis savo sąmoju, tai Liepa būtų išsėdėjusi iki galo. Tačiau filmavimo pradžios laukėme apie valandą, Viktorą filmavo apie dvi valandas, tad Liepa jau įgavo tokią stadiją kai pradėjo kilnoti rankas, kojas, dėti sijoną ant galvos, knistis po mano rankinę, atsistojus daryti kažkokius neaiškius judesius, kažką kalbėti :D Žiūrovų buvo labai nedaug, tad bijojau, kad mes ten galim labai visiems kliūti. Galvojau, kad mus išmes iš studijos anksčiau nei viskas baigsis. Liepa pradėjo zyzti, kad nori būti su močiute (ji tuo metu žiūrėjo Barborą). O kai pasakiau, kad močiutė dar turės grįžti į darbą, tai Liepa buvo bepradedanti verkti. Todėl suskubau melagingai žadėti, kad įkalbėsiu močiutę dar pasilikti. Melavau, nes turėjau nemalonią patirtį, kai su Liepa dalyvavome koncerte šv. Jonų bažnyčioje. Jai ten irgi atsibodo, prašėsi pas močiutę, o kai pasakiau, kad močiutė mums grįžus važiuos namo, nes vėlu, tai Liepa taip UŽBLIOVĖ :D, kad nežinojau kaip ją nuraminti :D Mes tada sėdėjom antroje eilėje ir negalėjom jos staigiai išvesti iš bažnyčios, tad aplinkiniai gelbėdami situaciją pradėjo Liepai siūlyti saldainius ir visokius skanėstus, kad tik ji nusiramintų :D Dabar kai prisimenu tai juokinga, o tada tai norėjosi skradžiai žemės prasmegti. Taigi, grįžkim į LNK. Baigus filmuoti Viktorą aš su Liepa išėjau namo ir nepamačiau antro dalyvio.

Tai kaip gi sekėsi mano vyrui? Per pirmą žaidimą (su Viktoru) jis iškrito gal po kokio ketvirto klausimo. O va per antrą žaidimą jam sekėsi žymiai geriau. Jam pritrūko atsakyti tik į vieną klausimą ir būtų laimėjęs pinigus. Be to kompas jį parinko kaip pagalbą pagrindiniam žaidėjui, tad teko vyrui šiek tiek ir pakalbėti į mikrofoną :) Kaip gaila, kad manęs jau nebebuvo studijoje...

Kada rodys. Per TV rodys tik spalio pabaigoje, tad iki to laiko viską pamiršite ir jei atsitiktinai per TV pamatysite pažįstamus veidus ir situacijas, tai "enjoy" ;)
Pridedu filmuotų vaizdelių. Atsiprašau, kad jie labai nekokybiški :(

2008 m. rugpjūčio 7 d., ketvirtadienis

(Ne) Viena

Šiandien visaip kaip bandžiau nors trumpai pabūti viena. Ir niekaip nepavyko, tiksliau pavyko būtent dabar, nes vyras nuėjo migdyti vaikų :)

Atrodo, duotų man kas nors porą valandų pabūti vienai ir daryti tai, ką norėčiau daryti, tai nors atsigaučiau. Na, ką jau čia, bent pusvalanduką norėjosi kur nors į kampą įsispraust ir pasislėpus žiūrėdama į vieną tašką pasėdėti. Namuose trys kambariai, bet kur beeičiau visur vaikai iš paskos seka. Aš svetainėj darbuojuosi ir mergos iš paskos sekioja kiekviena su savo norais. Nueinu į vaikų kambarį tvarkytis ir jos ateina...

Barbora užmigo pietų miego, Liepai atrodo suradau užsiėmimą, tad tyliai nuėjau į virtuvę daryti valgyti, bet po poros minučių jau ir Liepa prisistatė primigtinai siūlydama savo pagalbą (o juk žinot ką reiškia vaikų pagalba :) Tad pagalbą priėmiau.

Nusprendžiau eiti į vonią praustis. Paprastai visi žino, kad tai šventa vieta ir man geriau netrukdyti. Bet, kaip tyčia, Liepa įkyriai pristojo prie manęs, kad ir jai leisčiau vonioje pabūti. Neatlaikiusi zyzimo leidau. Tada toliau zyzė, kad leisčiau jai įlipti pas mane į vonią, kad sėdės kampuke ir nieko nedarys... Rezultate ji mane muilino, prausė, galvą plovė, o aš iš nuovargio ir beviltiškumo nebeturėjau jėgų priešintis. Kai išlipom iš vonios ji patenkinta pasakė :"Sakiau, kad bus linksma!" :D

2008 m. rugpjūčio 3 d., sekmadienis

Tuštuma, kurios vyras neužpildys

Pasidalinsiu vienu pastebėjimu iš savo gyvenimo. Tikiu, kad žmogų sukūrė Dievas. Dėl to manau, kad žmogus negali turėti pilnatvės, jei neturi artimo ryšio su savo Kūrėju.

Mano tikėjimo kelyje yra visokių duobių ir pakilimų. Pastebėjau, kai atšąla mano santykiai su Dievu, tada aš daugiau dėmesio pradedu reikalauti iš aplinkinių - dažniausiai iš savo vyro. Tada nesąmoningai "siurbiuosi" prie vyro, laukiu, kad jis patenkintų visus mano sielinius poreikius. Bet vyras yra tik žmogus ir negali užpildyti vidinės tuštumos, kuri skirta Dievui. Be to vyras jaučia spaudimą iš manęs ir nepakeliamą naštą. O tai nesąmoningai skatina jį "bėgti" nuo manęs. Todėl geriau periodiškai nupūsti dulkes nuo savo santykių su Dievu, atnaujinti savo bendravimą su Juo. Tada ne tik man, bet ir vyrui lengviau :)

Foto iš www.flickr.com

2008 m. rugpjūčio 2 d., šeštadienis

Motinystės paslaptys


Negaliu neparašyti apie knygą "Motinystės paslaptys". Su nekantrumu laukiau jos pasirodymo. Ir nenusivyliau. Skaičiau ją giliai įnikusi. Verkiau. Juokiausi. Ji kažkokia terapiška. Knyga sudaryta iš 30 mamų ir 2 tėvų gyvenimiškų pasakojimų. Mane pribloškė mamų atvirumas. Po kiekvieno pasakojimo norėdavosi sutikti rašiusią mamą, apkabinti ir dėkoti, kad įsileido mane į savo juodžiausias ir šviesiausias motinystės kerteles. Pasakojimai apima įvairius mamų patyrimus: mamos nuovargį, kasdienę rutiną, visuomenės atstūmimą, daugiavaikių motinų patirtį, aborto iššūkius, vaikų ligas ir netektį, skausmą nesulaukiant vaikelio, įsivaikinimą, paauglystės iššūkius, mamos norą realizuoti save, kaip asmenybę, vienišos mamos dilemą, mamos-tėčio santykius, tėčio žvilgsnį į motinystę. Viską išgyvenau su knygos herojėmis. Tarp eilučių mačiau savo pačios motinystę. Stebėjausi kaip paprastos moterys randa nepaprastas išeitis iš sunkiausių situacijų. Knyga įkvėpė motinystei.

Čia Intos Juodvalkienės pasakojimas (ištrauka iš knygos).
Čia Rasos Andrijaitienės pasakojimas (ištrauka iš knygos).
Čia galite skaityti kelis atsieliepimus apie knygą.

2008 m. rugpjūčio 1 d., penktadienis

Sirgti negalima!

Šiomis dienomis dariausi kai kuriuos tyrimus ir lankiausi pas sveikatos specialistus. Rezultate man buvo pasakyta, kad būtinai turiu vykti į sanatoriją (minimum dviem savaitėm) . Išgirdusi šį "verdiktą" ėmiau garsiai juoktis :) Net neįsivaizduoju kaip galėčiau palikti mažus vaikus, buitį ir važiuoti kažkur procedūrintis. Tikiu, kad sveikata tikrai pagerėtų, bet sąžinė tai mirtinai užgraužtų :)

Važiuojant namo juokas keitėsi į liūdesį. Apsvarsčius visas aplinkybes peršasi išvada, kad mamos neturi teisės sirgti. Prisiminiau drauges, kurios turi vaikų ir sugadintą sveikatą. Visos aimanuodamos kruta juda, bet neturi galimybės remontuoti sveikatos. Jos pavargusios, piktos, suirzusios... Juk logiškai pagalvojus vyrai turėtų būti suinteresuoti žmonų sveikatos atstatymu - linksma, energinga, laiminga žmona ir mama yra didžiausias palaiminimas šeimai.

Mielosios, juk namai per pora savaičių nesugrius be mūsų. O va kas bus, jei mes sugriūsim namuose? Tai gal man važiuoti į tą sanatoriją... :D
Blog Widget by LinkWithin