2010 m. sausio 13 d., trečiadienis

Šeimyniniai žagarėliai


Tiems, kas ieškodami žagarėlių recepto per google pateko į šį įrašą iškart noriu pasakyti, kad čia jo nerasite.

Žinote, kulinarijos sritis yra juoda dėmė mano biografijoje :) Ištekėjau mokėdama tik bulves iškepti. Bet aplinkybės verčia keistis ir tobulėti. Todėl tikiu, kad dar po kokių 5 metų galėsiu pasigirti kokiu nors originaliu savo patiekalu. O šiam kartui pasidalinsiu tik keliais įspūdžiais iš žagarėlių kepimo.

Prieškalėdiniu laikotarpiu mane apsėdo kepimo manija. Kadangi moku tik obuolių, morkų pyragus, bandeles-roželes bei kibinus, tai šiuos skanėstus paeiliui ir kepu. Bet kažkuriuo momentu pajaučiau, kad norisi naujo iššūkio, todėl iškepiau naują varškės pyragą, o prieš kelias dienas iš interneto išsitraukiau žagarėlių receptą. Išsiminkiau tešlą, čia save pertrauksiu pasakydama, kad kažkodėl man visada reikia daugiau miltų negu būna parašyta receptuose :) Pradėjau formuoti žagarėlius, užkaičiau aliejų ir jau pradėjau įsivaizduoti kaip skaniai pakvips namai ir kaip tuoj visi smaguriausime žagarėliais :)

Įkaito aliejus, todėl sudėjau pirmuosius žagarėlius. Jie greitai iškepė, tada sudėjau kitus ir daugiau nebeliko paruoštų žagarėlių. Kaip nepatyrusi kulinarė puoliau į paniką, kad nespėju vienu metu ir kepti, ir daryti žagarėlių, todėl ėmiau rėkti kviesdama vyrą. Subėgo visa šeimyna. Taigi rezultate aš su Barbora formavome žagarėlius, o vyras su Liepa kepė. Atrodė labai skaniai ir nors beveik viską suvalgėme per vieną vakarą, bet iš tiesų jie gavosi neskanūs. Dar turiu vieną receptuką su varškės žagarėliais, tai mėginsiu juos kepti, tikiuosi pavyks. Beje, šis procesas neša tokią smarvę! Dvi dienas namai smirdėjo nepaaiškinamu kvapu :) Bet kokiu atveju, buvo visai smagu darbuotis kartu su visa šeima :)



7 komentarai:

  1. Gal tas negeras kvapas - nuo aliejaus? Kokį naudojot?

    Tokiems kepiniams rekomenduojamas augalinis arba riešutų aliejus, nes geriau atlaiko karštį. Todėl, pvz, saulėgražų aliejus čia netiks.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Naudojau rapsų aliejų. Tikrai tas kvapas nuo aliejaus, nes būtent jis stipriausiai ir smirdėjo. O įdomu, riešutų aliejaus bet kuriame prekybos centre galima įsigyti ar tik kokioje specializuotoje parduotuveje?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rūta, aš Lietuvoje jau seniai negyvenu, bet kiek pamenu tai būdavo žemės riešutų aliejaus kone visose maisto parduotuvėse.. Spėju, kad ir tebėra ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, būtinai pažiūrėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Bulvės kepant galima įdėti, ji sugeria kvapą. Nors man kažkaip nesijausdavo to aliejaus kepant... Tiksliau, jausdavosi, bet greitai išsivėdindavo. Ir aliejų naudodavau arba rapsų, arba saulėgrąžų. Na, koks namie būdavo.

    AtsakytiPanaikinti
  6. labas, ruta, paskaiciau apie tavo zagarelius ir nesusilaikiau nepakomentavus :) nei as kepu, nei verdu, nei siunu , nei mezgu.... bet pamenu, kad mama zagarelius kepdavo. tiesa sakant, ne kepdavo , o tiesiog virdavo aliejuje. pripildavo puse puodo aliejaus ir virdqavo, tada ir labai graziai apkepa ir apverst lengva... be to ir duona geriau " virti", kitaip skant - virt keptuvej... :) ir dar, rapsu aliejus - kad ir ka bekeptum skleidzia ne itin malonu kvapa...todel as jau senokai perejau " ant saulegrazu aliejaus" :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tiesiog esu nustebusi, kad tiek komentarų prie tokio nekalto įrašo :D Dabar jaučiuosi beveik įpareigota kepti varškės žagarėlius :D
    Aš skaičiau, kad galima įdėti bulvę kepant, bet galvojau, kad tai dėl to, kad mažiau prisigertų aliejaus.
    Silija, aš irgi viriau, o ne kepiau tuos žagarėlius :)Įpyliau puse litro aliejaus į gilią didelę keptuvę, tai buvo visai patogu žvejoti tuos žagarėlius.

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin