2008 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis

Apie šventę darželyje


Šventės išvakarės. Anksčiau rašiau, kad padariau dvi lapės kaukes (akinukus ir karūną). Liepa vienareikšmiškai pasirinko akinukus. Šventės išvakarėse dar kartą paderinom aprangą, kad vėliau nebūtų priekaištų. Liepa visiškai nenorėjo, kad kaip nors puoščiau rūbus, bet žinodama, kad per šventę ji staiga to užsimanys įkalbėjau, kad nors šiek tiek papuoštume. Aprangai pasirinkom rudus marškinėlius, ant kurių prisiuvau kailinę apykaklę (nuimtą nuo striukės) ir sijonėlį, prie kurio pritvirtinau uodegą. Turėdama omeny, kad Liepa paprastai per šventes labai nori būti su suknele, dar kartą paklausiau ar ji tikrai nenorės būti su suknele. Ji pasakė, kad suknelė nepanaši į lapę ir ji tikrai rengsis sijonėlį.

Šventės diena. Prieššventinis šurmulys, mamos rengia vaikus, renkasi tėveliai, ruošiamas stalas, tvyro visuotinis jaudulys... Vos pradėjus Liepai rengtis šventinius rūbus pasipylė nepasitenkinimas rūbais: nenoriu šitos kaukės, noriu karūnos, noriu suknelės, sijono nesidėsiu ir t.t. :( :( Paskambinau vyrui, kad jis eidamas prigriebtų namuose likusią lapės karūną, o dėl suknelės nebuvo jokių kalbų. Tiesiog bandžiau įtikinti, kad suknelėmis rengiasi mergaitės, kurios bus snaigės, pūgos, žiemos... o laputei labiausiai tinka sijonėlis. Na, šeip ne taip apsirengėm. Neleido gražiai sušukuoti plaukų. Liepos būsena buvo priešisterinė, vis ją raminau sakydama, kad ji atrodo kaip tikra lapė, kad visi iškart atpažįsta, kad ji yra lapė, kad tuoj prasidės linksma šventė, kad ateis Kalėdų senis ir norės matyti jos šypseną ir t.t. Palaipsniui Liepos nuotaika pasitaisė, atsirado šypsena ir laukimo jauduliukas. Į salę Liepa atėjo linksma ir energingai nusiteikusi :) Šoko ir dainavo su nuotaika, buvo aktyvi, karūna nuo galvos nekrito, papuošimai netrukdė :)

Šventės programa. Pernai Liepa per Kalėdų šventę sirgo, tad negaliu lyginti "pernai" su "šiemet", tačiau nors kelis sakinukus parašysiu apie "šiemet". Pradžioje vaikai rodė savo programėlę. Tolesnę programą buvo paruošęs Kalėdų senis su snieguole. Taigi, pirmas netikėtumas buvo - snieguolė. Tiksliau ne pati snieguolė, bet tai, kaip ji apsirengusi, arba tiksliau neapsirengusi. Vos tik ji įėjo į salę iškart nuvilnijo didžiulis tėvelių šurmulys. Suknelė vos dengė užpakalį, dekoltė - krutinę. Pradžioje ji vedė programą be Kalėdų senio. Dainavo, žaidino, kalbino vaikus. Ji elgėsi kaip vestuvių dainininkė, neužmezgė kontakto su vaikais, tiesiog "veikė pagal scenarijų". Buvo dar du epizodiniai veikėjai: meškinas ir zuikis. Na, aš čia labai priekabiai aprašiau, bet iš esmės buvo smagu, o meškinas su zuikiu viską labai pagyvino. Tačiau Kalėdų senis pranoko visus lūkesčius. Labai šmaikštus, žaidė, dainavo, šoko, su vaikais užmezgė labai gerą kontaktą, juos kalbino, o vaikai taip įsijautę tiek visko pripasakojo, kad tėveliai "lūžo" iš juoko. Jis linksmino vaikus ir kartu tėvelius, tad visiems buvo smagu. Na, tiesą sakant, man gal kai kurie juokeliai nelabai priimtini, bet šiaip visi buvo patenkinti.

Dovanos. Kadangi dovanos visiems buvo vienodos - knygutės ir dėžutė su saldainiais (beje, ta dėžutė, tai nuo Kalėdų senio, o ne tėvelių pirkta), tai nebuvo jokių nesusipratimų ar pavydo scenų. Todėl grupėje vaikai tiesiog vartė knygutes, vaišinosi, valgė saldainius.


Ėjimas namo. Šita dalis pas mus būna viena iš stresiškiausių :( Tiesiog Liepa nenori eiti namo, vėl prasideda visokie nepasitenkinimai ir isterijos. Tad šį kartą iš anksto namuose pastačiau eglutę ir Liepai pasakiau, kad grįžę namo galėsim ją puošti. Planas suveikė - Liepa pasigyrusi auklėtojai, kad eina puošti eglutės visai geranoriškai/savanoriškai apsirengė ir grįžo namo :) Taigi, išgyvenome dar vieną šventę :)

P.S. apėmė nostalgija, nes kadaise, jaunystėje, mes irgi darželiuose rodydavom Kalėdinę programą. Vyras būdavo Kalėdų senis, o aš su kitais draugais vaidinom "Asilėlį gelbėtoją". Labai fainą spektakliuką, kuriame asilėlis nuo pikto prižiūrėtojo išgelbėjo savo draugus. Ši istorija perteikė tikrą Kalėdų esmę - Kristaus atėjimą į žemę. Beje, tuo metu mes su vyru dar buvom nesusituokę, tik mezgėsi draugystė... ech geri buvo laikai...

9 komentarai:

  1. Bet snieguolė:)))))))) Gal kad tėtukų daugiau ateitų:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. jooo...net bijau pagalvoti apie tuos laikus, kai man ateis tokie kuribingumo ismeginimai ir pan.:)))) O sneguole tai ATASS...:)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Snieguolė...- būčiau iš koto išvirtus :D Ir mamai pagyrimas už puikią mintį eiti namo puošti eglės!

    AtsakytiPanaikinti
  4. toks vaizdas, kad šis kalėdų senelis su žaviąja snieguole per visus darželius perėjo, ir pas mus pabuvojo, ir žiūriu tuos pačius šokius šokom:) na bet visai nieko, vaikam patiko:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. siemet man teko buti snieguolei, tik apsirengiau kiek silciau ;D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki,
    Nors mama matyt būsiu dar negreitai, su malonumu skaitau jūsų tinklaraštį. Dažnai jis tikrai pakelia nuotaiką, primena vaikystę :) Ačiū, kad rašote.

    Labai norėčiau paprašyti jūsų patarimo. Taip jau atsitiko, kad greitai man teks būsi Snieguole ir vieną vakarą užimti vaikučius (iki 8 metų amžiaus). Bent jau kol kas, visiškai neįsivaizduoju, ką su jais galėtume veikti... Gal jūs galėtumėte konkrečiau aprašyti, kokie žaidimai, šokiai ir panašūs dalykai labiausiai patiko vaikams iš šios Kalėdų šventės? Bus ir Kalėdų senelis, bet toks pats žalias kaip ir aš, o norėtųsi, kad nedidelė šventė prabėgtų linksmai. Iškart galiu pasakyti, kad žadu APSIRENGTI :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, Laima, net nežinau ką "ant greitųjų" patarti. Reiktų žinoti kiek vaikų bus, koks dominuojantis amžius ir pan. Galima įtraukti judrias daineles, kad vaikai galėtų daryti judesius (ypač jei judesiai juokingi), leisti patiems vaikams pasireikšti, nes kai kurie būna pasiruošę kokių nors dainelių ar eilėraštukų. Galite su Kalėdų seniu papasakoti kokią nors istoriją, kuri jums nutiko, o pasakojant su vaikais daryti atitinkamus judesius (bėgti vietoj, išsigąsti, džiaugtis, dairytis ir t.t.). Bet kokiu atveju vaikams svarbiausia programos vinis - Kalėdų Senis ir dovanos, tad turėkite tai omeny ;) Jei vaikų nedaug galima žaisti siuntinuką. Iš anksto reiktų pasiruošti daug kortelių su lengvomis užduotimis (pasakyti savo ar tėvų vardą, pasakyti kas gimė per Kalėdas, pasakyti nors vieną sportininko, dainininko, politiko pavardę, padainuoti, pastriksėti ar pan). Vieną kortelę suvynioti į pvz dovanų popierių, tada prie tos suvyniotos kortelės pridėti naują užduoties kortelę ir vėl suvynioti ir t.t. kol visos kortelės bus suvyniotos. Rezultate turėsite vieną siuvyniotą "siuntinuką". Beje, korteles vyniokite taip, kad jas būtų lengva išvynioti. Žaidimui reiktų susėsti ratu ir užgrojus muzikai siųsti tą siuntinuką ratu vienas kitam. Muzikai nustojus groti siuntinukas sustoja. Pas ką lieka siuntinukas, tas jį išvynioja, perskaito užduotį, ją įvykdo, o muzikai pradėjus groti viduje buvusį siuntinuką vėl siunčia ratu. Ir t.t. kol bus išvyniotos visos užduočių kortelės. Na, čia ekspromtu prirašiau, o šiaip daug idėjų galima prisigaudyti internete. Sėkmingo snieguoliavimo ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Netikėtai radau pažįstamus vardus, pažįstamus veidus.... Smagu skaityt :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Susidomėjusioji, ko gero Kalėdų senis ir snieguolė daug kam pažįstami iš veidų ir vardų :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin