2009 m. balandžio 10 d., penktadienis

Tornado arba spintų tuštėjimo metas

Mamų klube bent kartą per metus būna vaikų išaugtų rūbų, nebežaidžiamų žaislų ir kitų vaikams skirtų rakandų mugė. Kiekvieną kartą ketindavau joje dalyvauti, bet niekad taip ir nesudalyvaudavau, nes pritrūkdavo jėgų perkratyt vaikų garderobą ir žaislus.

Bet šį kartą iš anksto ruošiausi morališkai, o laikui atėjus per namus praūžiau kaip tornadas :) Taip namuose siautėjau beveik savaitę. Turiu pasakyti, kad tornadą gerokai padidino ir Barbora, nes kai pradėjau rūšiuoti rūbus ir žaislus (išmetimui, labdarai, draugei ir t.t.), kai pradėjau viską dėti į maišus, tai Barbora viską traukė lauk, arba dėliojo iš vieno maišo į kitą, viską tampė po visą butą - oijjjjjjjj man nervų kainavo... :)

Beje, Barbora kaip tikra moterytė norėjo matuotis beveik visus rūbus. Kai dėliojau jos išaugtus rūbelius ji užsimanė apsirengti išaugtą kombinezoną. Pradžioj bandžiau paaiškinti, kad tai tinka lėliukui, kad ji jau didelė ir nebe įlįs. Tada ji pasiėmusi tą kombinezoną nešiojo kaip lėliuką - sūpavo, dainavo, bučiavo, sakė "šššššš, miega" :) O po to vis tiek nusprendė jį apsirengti, o apsirengusi tiesiog įsikūnijo į lėliuką - pasiprašė ant rankų, kad paimčiau kaip kūdikį, priglausčiau prie krutinės ir sūpuočiau. O ji užsimerkė ir gulėjo, kartais truputį suinkšdama kaip leliukai (ir iš kur ji tai moka?). Po to nuėjo pasiėmė Annos Gedes knygelę su kūdikių nuotraukomis ir labai rimtai ją žiūrinėjo. Buvo tiesiog neįtikėtina kaip vaikas "įėjo į vaidmenį".


Ryte, išėjus vyrui į darbą, aš viską išversdavau ant grindų. Visą dieną dėliodavau, rūšiuodavau, ką atrinkdavau labdarai, tai skalbdavau. Pavakary, kai vyras turėdavo grįžti, karštligiškai bandydavau viską kažkaip aptvarkyti, nes vaizdelis būdavo tikrai ne koks.


Mugės dieną iš namų išėjau su trim 120 l talpos maišais, pilnais rūbų ir žaislų. Vyras nepaprastai džiaugėsi, kad tiek skudurų išnešu... ir maldavo, kad tik nieko neparneščiau namo :)) Beveik jo paklausiau - namo atsinešiau tik dvi poras batų, kurias mugėje išrinkau Liepai ir Barborai pavasariui. Kita tornado auka bus mano ir vyro garderobas ;)

1 komentaras:

  1. ot geras...kad taip pas mus tokia muge kur butu...tikrai rasciau ka isnest...

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin