2008 m. gruodžio 12 d., penktadienis

Lapės kaukė



Ką gi, prasideda švenčių maratonas. Jau šį pirmadienį bus Kalėdinė šventė, tad turiu užduotį padaryti lapės kaukę. Iš ankstesnės patirties pastebėjau, kad kaukė turi būti kuo patogesnė. Nes nors šventė yra labai laukiama, bet kartu ji Liepai atneša stresą, o tada bet kokia nemaloni smulkmena visiškai išmuša ją iš pusiausvyros :( Taip pat pastebėjau, kad Liepai yra svarbu ant galvos turėti nors kokį nors kaukės atributą.

Pradžioje norėjau tiesiog nupirkti lapės kaukę, bet apėjusi parduotuves neradau. Tad teko gaminti pačiai. Kadangi iš anksčiau turėjau prisivėlusi vilnos, tai nusprendžiau iš jos padaryti lapės akinukus. Pirmiausia iš popieriaus iškirpau būsimą kaukę ir pridygsniavau ją prie vilnos. Nenusiminkite jei neturite vilnos, nes tokią pačią kaukę galima pasidaryti iš popieriaus ar medžiagos. Tiesiog pasisemkite idėjų ;) Tiesa, jau veltos vilnos yra pirkti Vilniuje Panoramoje berods Edvard Art parduotuveje (prie eskalatoriaus), VCUP penktame aukšte parduotuvėje "Geros akys " ir gal dar kur nors.


Taip pridygsniavus buvo lengviau kirpti. Tad iškirpusi kaukę, iš baltos vilnos iškirpau trikampėlius, kuriuos prisiuvau prie ausyčių. Šiaip juos galima paprasčiausiai su vėlimo adata pribadyti prie pagrindo (gal taip net būtų buvę geriau).


Kad vilna nekutentų veido ir dėl stabilumo iš blogosios pusės nusprendžiau prisiūti medžiagėlę. Tad vilnos kaukę pridygsniavau prie medžiagos ir apkirpau. Apkirpdama palikau iš kraštų daugiau medžiagos, kad galima būtų ją užlenkti (kad neirtų).


Tada medžiagėlę prisiuvau prie vilnos. Tuo pačiu prisiūdama ir gumytę, kuri laikys kaukę. Čia siūlyčiau naudoti siūlus tokios pačios spalvos, kaip vilna. Kadangi aš nei tokios, nei panašios spalvos neturėjau, o naudojausi tik namie esančiais resursais, nusprendžiau prisiūti auksiniu siūlu.


O štai taip atrodo baigta kaukė iš gerosios pusės :)


Tiesa, padariau ir tradicinę kaukę-karūną. Na, tam atvejui, jai Liepai nepatiks "akinukai". Bet, atrodo, patiko. Dar nesugalvojau kaip reiks papuošti rūbus, neturim nieko oranžiško. Tad jei bus laiko nulėksiu iki kokio nors skuduryno pasidairyti :) O jei ne, tai vėl suksious iš naminių resursų :)

Beje, čia galite pasisemti daugiau idėjų kaukėms, tik pasirinkite reikiamą temaptiką bei personažą. Sėkmės kaukių daryme. Atsiųskite į klumpe@gmail.com foto su komentaru kaip jūs darėte kaukes. Įdėsiu į mamadienį ;)

3 komentarai:

  1. Smagi kaukė:) Aš, prisimenu, irgi darželyje kartą lapė buvau :))))
    P.S. Vis dar turite seną mano nuorodą (prie "Įvairūs blogai ir svetainės") - iš ten viską trinu lauk ir "permetu" į http://www.austejosblogas.lt/

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip taip, jau mačiau, kad adresiuką pakeitėt :) Bėgu ir aš keisti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveika autore ir kiti kurie "diskutavome" del vaiku eurovizijos. Cia jau kita tema bet norisi ideti link is lryto publikacijos apie si konkursa ir vaiku zalojima. Ilgai laukiau tokio straipsnio lietuviskoje spaudoje ir sulaukiau. Tik gaila kad tokius str. visu pirma nespausdina krikscioniskoji erdve(kuri klaidingai palaiko tokius konkursus- kaip pvz ruta). Tad prasau isiskaityti , nes gal "pasaulietiskoji" spauda turi daugiau jumyse (musysyse) svorio.
    http://www.lrytas.lt/-12292491991228034138-p1-komentarai-vaik%C5%B3-%C5%BEvaig%C5%BEdynai.htm

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin