2009 m. kovo 10 d., antradienis

Laimės jausmas

Ar jūs jaučiatės laimingos? Teoriškai aš laiminga - geras vyras, nuostabūs vaikai, mylintys tėvai, turim ką valgyti ir apsirengti... Bet realiai laimės pojūtį jaučiu retai. Tiesa, pastaruoju metu vis dažniau jaučiuosi laiminga. Pvz., važiuoju automobiliu ir staiga pripildo toks laimės pojūtis... :)))

Tik nesuprantu vieno dalyko: šiandien nuo vakar niekas nepasikeitė (tas pats vyras, vaikai ir pan.), bet vakar aš nesijaučiau laiminga, o šiandien jaučiuosi. Kodėl taip yra? Vyras, kaip biologas man pradėjo aiškinti apie cheminius procesus mūsų organizme ir dar pridūrė, kad tokius laimės protrūkius jaučia apsvaigę narokomanai :) (nesitikėjau, kad taip greit mane išryškins :D )

Kaip būtų šaunu visą laiką jaustis laimingai, tada nesinori nei ant vyro murmėti, nei ant vaikų pykti ar ant valdžios burnoti :) Bet sako ilgalaikė laimė veda į dvasinę mirtį, o sunkumai skatina augimą. Kita vertus juk jei nesijaučiu laiminga, dar nereiškia, kad neesu laiminga ;)

Foto Marc Hauser iš timeout.com

8 komentarai:

  1. Jei visada būtum laiminga, ir neturėtum su kuo payginti, laimė virstų pastovia būsena, kuri nebeteiktų savo žavesio, taptų automatiškai ne-laime... :) Čia lygiai kaip su saldainiais - kai jų per daug ir per ilgai, taip apsąla viskas, kad pasidaro bjauru :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jooo...as tokius neisaiskintos laimes protrukius vadinu "psichas uzejo..." :))))

    AtsakytiPanaikinti
  3. o Mika viską tikrais vardais vadina :D :D :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau, kad tai pavasario galia!
    Geras ir gražus oras, besišypsantys veidai aplink, paukščiukų čiulbesys apskritai - rodos žmonių pagausėjo, o kuo jų daugiau, tuo linksmiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labas Ruta, cia Lina (Joksu kaimynka). Labai fainas tavo blogas, vis ilendu paskaityti, ir vis su sypsena iseinu is puspalio. Sekmes, iki.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labutis, Lina :) Smagu, kad uzeini ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Po Domanto komentaro susimasčiau ar tik man tie laimės protrūkiai neprasidėjo, kai išgirdau pirmuosius paukščių čiulbėjimus? :) Kas bus, kai prasidės pirmieji gamtos žydėjimai...?

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin