2009 m. birželio 19 d., penktadienis

Namų ekstremalai


Dažnai girdžiu iš kitų mamų kaip jos man pavydi, kad Barbora (2,2m) yra savarankiška - pati visur eina, lipa, čiuožia, pasiima... Nepavydėkit, mielosios, nes šis savarankiškumas virsta tikru ekstremalumu. Tik spėk nusisukti ar išeiti į kitą kambarį, o Barbora jau kur nors užsilipusi. Tiesą pasakius, jau nebežinau kur kelti nežaidžiamus daiktus (vaistus, peilius, kruopas, saldainius ir pan.). Bet labiausiai pergyvenu, kad tik nesusižeistų. Pamenu kai pas mus svečiuose buvo draugas su savo vaikais. Užeina jis į vaikų kambarį, kalbasi su vaikais, netyčia pakelia žvilgsnį, o ant spintos sėdi Barbora. Kad puolė jis į paniką "... o, Jėzau, Rūta, ateik greičiau... ką daryti, oij oij, o siaube..." ir t.t. Aš atbėgu visa apimta siaubo, o ten viso labo tik Barbora ant spintos žaidžia - mums tai įprastas vaizdelis :) Ji nuo dviaukštės lovos ten užlipa, tik nulipti negali, tai tada mus šaukia. Pabandžiau kelis (ne pačius pavojingiausius, nes kitais atvejais tai čiupdavau vaiką, o ne fotoaparatą) vaizdelius užfiksuoti fotoaparatu. Kalbant apie nuotrauką su šaldytuvu, tai turiu pasakyti, kad Barbora seniai pati iš šaldytuvo pasiimdavo sau maistą, bet nepagalvodavom, kad ji pasiima būtent tokiu būdu.

Čia ta spinta, ant kurios Barbora mėgsta užsilipusi žaisti. Jei ką, tai nuotraukoje ne Barbora, o Liepa.


Kūlversčiai, stovėjimai ant galvos, šokinėjimai nuo nerealių aukščių įprastas vaizdelis.


Ši sienos spinta visada Barborai būdavo didelis pagundymas, nes čia laikomi mūsų kvepalai, lūpdažiai, žibintuvėliai, tėčio varžteliai ir kiti įdomūs daikčiukai. Įdomu, kad Barbora šiaip ne taip užlipa ir taip kaba iki kol nebegali išsilaikyti, o tada pradeda rėkti "mama, akyk (laikyk)".


Toks vaizdelis gal nebūtų ekstremalus jei lovytė nebūtų ant lingių (supasi). Barbora atsistoja ant lovelės krašto, pasistiebia ant pirščiukų ir taip stovėdama ant linguojančios lovelės pasiekia tepaliuką dantims (jai labai patinka tas tepaliukas). Kartais ji taip stovi visiškai nesilaikydama!


14 komentarų:

  1. :))))))))alpinistė ekstremalė:)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oi kaip man būtų baisu. Mano dukra vienmetė su Barbora. Karstosi, bet tikrai ne taip. Ar daug nervų kainuoja? Ar šaltai į visą tai žiūrit ir tikitės, kad nieko blogo nenutiks?

    AtsakytiPanaikinti
  3. man tai akys issiplete ir net nustojau kvepuot :) jei mano Vilius taip laipiotu (jam 1m 7men), as jauciu prazilciau :0

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nu tai aišku man kainuoja nervų!!! Dar ir kiek! Net kai lipa į dviaukšę lovą aš negaliu ramiai žiūrėti, nors ji ten laisvai užlipa ir nulipa nuo 1,5metų. Pastoviai ją nuo kur nors "nuimam", kuo toliau, tuo auščiau ir sudėtingiau ji lipa, tad ankstesnės "pakopos" jau net ir mums atrodo ne tokios baisios palyginus su naujomis. Būna žaidimų aištelėje ji pati užlipa ant čiuožyklos, bet čiuožia būtinai kaip nors keistai (atbulai, atsigulus, atsiklaupus ir t.t). O tose naujose žaidimų aištelėse yra toks karstymosi kompleksas, prie kurio yra toks stulpas nusliuogimui. Tai ji užlipa ant to komplekso ir nučiuožia nuo to stulpo, stengiuos ją prilaikyti, o ji dėl to labai pyksta. Dažnai aikštelėje vis kas nors bėga "gelbėti" tos mažos mergaitės, nors puikiai žinau, kad ji pati įveiks kliūtis. Visą laiką budžiu ir esant rizikai saugau. Barbora yra mažo ūgio (88cm), tad iš išvaizdos atrodo ant kokių 1,5m, todėl visi stebisi kaip ji taip visur lipa :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nezinau, gal todel, kad vaiku neturiu...bet prisijuokiau

    AtsakytiPanaikinti
  6. Siaubas...nu tikrai extremales...

    AtsakytiPanaikinti
  7. jooo, turėsit pramogų ir ateityje :D
    nenoriu gąsdinti, bet kai prisimenu save... iš pradžių irgi karstymaisi namie. paskui- kaimynų megaitės namuose- jie turėjo fantastišką didelę spintą, kurioj buvo daug erdvės ir pora aukštų :))) po to... gyvenom nuosavam name, tai ir pradžių išmokau įlipti į pirmo aukšto balkoną, dar pro vonios langą. paskui- stogelis virš durų, antro aukšto balkonas, daržinė (tiksliau, langelis sienoj pačiam viršuj). bet, matyt, tokius vaikus kaip kad buvau aš ar dabar Barbora, tikrai kažkas saugo- nei karto nenukritau, nesusižeidžiau...

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gimnastę auginat :)
    Lygsvaros pojūtis pas merginą panašu kad stulbinantis :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš irgi prisijuokiau:)Atsimenu aš taip pat karstydavausi ir beveik nieko nenutiko. Iškritimai iš medžių- kasdienybė, jie nesiskaito. Tik karta užsiverčiau spintelės antrą aukštą ant galvos, į ją lipdama taip kaip Barbora į šaldytuvą. Atsipirkau įsipjovimu į sudužusią stiklinę.Bet čia ne mano problema, o spintelės. Ji netvirta buvo:)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikra Extremalė.Mamai sunku

    AtsakytiPanaikinti
  11. o vargeli :O , o dar as maniau, kad mano vyresnele savo laiku buvo extrimale :) :) :) , kaip as klydau, mano panele pasirodo nei is tolo neprilygsta siai alpinistei :) :) :) saugaus jums gyvenimelio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jetau, vos neprisimy/// is juoko :)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nu pirmoje nuotraukoje tai tikrai ne pati uzlipo :) Bet gerai atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Deja, bet pati užlipo :) Tiesą sakant ten nėra taip baisiai aukštai kaip pvz., priešpaskutinėje nuotraukoje (kur į sienos spintą įlipusi). Va ten tai mums buvo nesuvokiama kaip išvis įmanoma tokiam mažam vaikui pasiekti tą antrą lentyną ir dar ant jos užlipti... :)

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin