2008 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Šeimų stovyklos 2008


Artėjant vasarai bandžiau ieškoti informacijos apie stovyklas šeimoms. Deja, dėl informacijos trūkumo ar mano nemokėjimo ieškoti radau nedaug pasiūlymų. Įdomu tai, kad šeimų stovyklas labiau organizuoja religinės bendruomenės arba organizacijos, dirbančios su neįgaliaisiais. Taip pat žinau, kad tokias stovyklas organizuodavo TeleBimbam, bet ar jie ką nors organizuoja šiais metais nieko nepavyko sužinoti. Jei turite daugiau informacijos nei čia parašyta, tai būtinai praneškite.

Vyks birželio 25 - 29 (trečiadienis - sekmadienis) dienomis stovyklavietėje „Tolieja“ prie Ešerinio ežero (15 km nuo Molėtų).
Stovyklos tema – „Kūrybinga meilė šeimoje“.
Programoje:konferencijos šeimos gyvenimo temomis,diskusijos,malda, vasaros pramogos.
Mokestis už stovyklą vienam asmeniui (įskaitant maitinimą ir nakvynę)- 250 Lt (taikomos nuolaidos).
Registracija iki gegužės 25 d.
Stovyklos programa.

Vyks liepos 2-6 d.
Gyvenama palapinėse. Besilaukiančios moterys, kūdikius maitinančios mamos, bus apgyvendintos mokykloje.
Dalyvio auka už vasaros stovyklą : 60 Lt (šeimai)
Registracija iki birželio 15 d. laišku arba el. paštu.

Vyks liepos 6-13 d.
Stovyklos tema „Bendradarbiavimas tarpusavio santykiuose“. Organizuoja pranciškonai. Stovyklos programą galite skaityti čia. Įspūdžius apie pernykštę stovyklą skaitykite čia. Šeimos gyvena palapinėse. Maitinimas 3 k. per dieną, vaikus iki 3 m. maitina nemokamai. Mes šioje stovykloje esam dalyvavę pora kartų. Labai patiko.
Registracija birželio 16-30 d

Vyks liepos 28 - rugpjūčio 3 d. Telšiuose.
Registracija iki lipos 14 d.
Vyks rugpjūčio 2 - 9 d. Palūšėje, Ingnalinos raj.
Tema "Šventumas šeimoje"
Organizuoja joanitai. Šiek tiek atsiliepimų galite skaityti čia.


Deja, bet neradau konkrečios datos, todėl reiktų skambintis ir klausti. Stovykloje šeimos išgyvena bendruomeninę patirtį, patiria daug džiugių akimirkų. Stovyklą rengia 20-30 savanorių komanda kartu su specialistais. Tai sudaro prielaidas neįgaliesiems vaikams pasiūlyti labiau individualias veiklas, atspindinčias kiekvieno gabumus ir galimybes.


Deja, bet tik kitais metais:


Šiemet vyks liepos 6 - 12 d.
Tai nuostabi proga šeimoms pabendrauti, pasilinksminti, stovyklauti kartu, pailsėti nuo namų rūpesčių, apsuptiems pasakiškos gamtos ir lietuviškos, krikščioniškos dvasios. Bet registracija tik iki balandžio 13 d. ir tik paprastu paštu.

Išsiskyrusiųjų sielovados centro „Bendrakeleiviai“ stovykla.
Šiemet vyks birželio 25-29 d. Baltriškėse. Ši stovykla yra pagalbos išsiskyrusiems programos dalis. Tad, ko gero, pirmiausia reiktų užsiregistruoti ir sudalyvauti šioje programoje, kuri susideda iš kelių etapų. Plačiau apie tai galite skaityti čia.

Savarankiško gyvenimo įgūdžių ugdymo ir aktyvaus poilsio stovykla
Šiemet vyks liepos 8 d. – rugpjūčio 1 d. Giruliuose.
Tai dviejų dalių stovykla.
Pirmoji stovyklos dalis (liepos 8 -19 d.) bus daugiau orientuota į sutrikusio intelekto vaikų ir paauglių socialinę integraciją, užimtumo jiems organizavimą bei jų šeimos narių psichologines ir teisines konsultacijas, savitarpio paramos grupių organizavimą.
Antroji stovyklos dalis (liepos 21 – rugpjūčio 1 d.) bus daugiau orientuota į sutrikusio intelekto jaunuolių ir suaugusiųjų asmenų socialinę integraciją, užimtumo jiems organizavimą bei jų šeimos narių psichologines ir teisines konsultacijas, savitarpio paramos grupių organizavimą. Vyks neįgaliųjų meninės veiklos pleneras.
Organizuoja Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija “Viltis”
Kaip supratau registracija vyko iki gegužės 20 d. Na, bet kas susidomėjo, tai sužinokite daugiau ir planuokite sudalyvauti kitais metais.

8 komentarai:

  1. Sveika, tikrai naudinga ir idomi tavo mintis informacija apie visas seimos stovyklas surinkt i viena vieta.

    Beje, tai man asmeniskai aktualus klausimas, tik vat as neatrandu savosios stovyklos - man reikia kad butu mamoms (be teciu, ar nors nebutinai) ir labai maziems vaikams.

    Papildysiu tavo informacija, ok?
    Dar stovyklos, jau nereligines, vyksta:

    www.visaspasaulis.lt (meditacines ar kaip cia jas pavadinus)

    http://ipi.puslapiai.lt (psichologinio pobudzio, vyksta uzsiemimai vaikams nuo 4 metu ir tevams (tevai pasirenka sau seminaro tema) - kiekvienais metais rugpjuti, tik info dar nera).Vyksta Balsiuse, gyvena nameliuose (po daug daug zmoniu ;)) ar palapinese. Mes karta dalyvavom - jega. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, kiek domėjausi tai tik vienoje (dabar nepamenu kurioje) stovykloje griežtai pageidaujami abu sutuoktiniai. O šiaip visur galima važiuoti ir vienai mamai su vaikais. O dėl vaikų mažumo, tai nuo mūsų pačių priklauso. Mes pvz. Pakutuvėnų šeimų stovykloj pirmą kartą buvome kai Liepai buvo 7 men, o antrą kartą - kai Barborai buvo tik 4 mėn, o Liepai 4 metai. Nors gyvenome palapinėse didelio diskonforto nejautėm. Kadangi patys dalyvavom, tai tikrai rekomenduoju Pakutuvenu seimu stovykla ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na, tikriausiai daug kur butu galima dalyvauti ir mamai be tecio, tik praktiskai to neisivaizduoju... jei salia mazas vaikas...

    Kaip mamai dalyvauti uzsiemimuose, seminaruose, jei ji atvaziavusi su leliumi? (Mano mazius nepilnai dvieju metu). Juk net trumpam negali atsitrauti.

    Kitas reikalas kai vaikus kazkas priziuri, bet niekas nepriziures tokiu mazu... Arba kad tai butu stovykla grynai mamoms su leliais, bet net nezinau ar tokia yra (tik apie viena tokia zinau - Suzuki ankstyvojo ugdymo mokykleles stovykla,mes ten irgi karta vaziavom su vyresniaja dukra, bet turetum buti ju mokiniais - o mes seniai jau nebelankome).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pritariu, kad vienai mamai su mažu vaiku niekaip nepavyks pilnavertiškai sudalyvauti renginiuose. Pernai Liepai buvo 3 m kai buvom stovykloj, tai pakaitomis paskui ją bėgiojom :(
    Dėl to labai džiaugėmės, kad lauke būna pastatytos kolonėlės ir viskas girdisi, kas kalbama viduje. Taip pat galima vaikus palikti savanorėms. Bet kažkaip mūsiškė ilgai ten neužsibūdavo :( O kiek ieškojau stovyklų, tai neteko rasti ką nors mamoms ir mažiems vaikams, nors tikrai, manyčiau, tai būtų nebloga idėja.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jo, visa laime - vaikai greitai auga :). Gal po metu ar po dvieju ir mes sudalyvausim :). Gaila, bet mano vyras nemegejas tokiu renginiu,be to, DIRBA :))), zodziu man ji sunku prikalbinti... be to, nemegstu prievartos :).

    AtsakytiPanaikinti
  6. dar yra stovykla seimom ir su maziukais ir su dideliais vaikais, super seimynele www.tipomuzika.lt, glima ir mamom su vaikais, ir be teciu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Yra tokia stovykla, tiksliau bus siemet, butent mamoms ir ju mazyliams. Daugiau info bus kita sav, bet jei jau domina drasiai galit rasyti rita.petrove@dreamfoundation.eu

    AtsakytiPanaikinti
  8. Patarimų rinkinukas apie tai, kaip išsirinkti stovyklą ir jai pasiruošti http://blog.zigzag.lt/kaip-pasirinkti-vasaros-stovykla-ir-jai-pasiruosti/#axzz2zEr230eX

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin