2009 m. gegužės 29 d., penktadienis

Meno terapija


Kažkada esu minėjusi, kad lankau meno terapijos užsiėmimus. Kadangi užsiėmimai eina į pabaigą, tai galiu jau šiek tiek pasidalinti įspūdžiais.

Visų pirma, kaip aš ten patekau? Kartą, kai viduje viskas buvo susikaupę iki "negalėjimo" rimtai pagalvojau, kad reikia ieškoti būdų kaip išsikrauti (vis gi esu intravertė). Netyčia pamačiau skelbimuką apie renkamą grupę į meno terapijos užsiėmimus. Aprašyme buvo parašyta, kad užsiėmimuose bus naudojama muzika, vaidyba, fotografija, lipdymas, piešimas, šokis ir t.t. Pagalvojau, kad toks "išsiliejimo" būdas man labai tiks. Parašiau apie savo norą dalyvauti užsiėmimo vadovui, bet gavau neigiamą atsakymą, nes pasirodo jis yra pažįstamas su mano vyru ir dėl to negali manęs priimti. Tačiau nurodė telefoną kitos specialistės (Aldonos Dapkutės), kuri irgi veda meno terapijos užsiėmimus. Ir šį kartą mano bandymas buvo sėkmingas :)

Mane priėmė į grupę, kuri jau terapinosi pora mėnesių, tad joje aš buvau naujokė. Taigi, nedrąsiai atėjau į pirmą savo užsiėmimą. Atmosfera patiko, žmonės irgi, bet jau pirmosiomis minutėmis supratau, kad tai pirmas ir paskutinis mano apsilankymas, nes čia pasirodo tik piešiama. Aš galėjau vaidinti, dainuoti, šokti, fotografuoti ir bileką daryti, bet tik nepiešti!!! Visiškai nemoku piešti, net apytiksliai nieko nenupieščiau, tad pagalvojau iš mandagumo pirmą užsiėmimą pabūsiu iki galo ir tada daugiau negrįšiu. Bet tolesnė užsiėmimo eiga ir vadovės pasakymas, kad meno terapijoje nemokėjimas piešti yra privalumas mane "pakabino" :)

Kai gavome užduotį visi iškart puolė rinktis priemones, lapus ir kibo į darbą. O aš be guašo, kreidelių ir flomasterių daugiau nieko nebuvau mačiusi ir net neįsivaizdavau, kokių ten būna dažų. Aišku pirmas mano darbelis buvo iš kreidelių ir guašo :) Dabar nenoriu leistis į smulkmenas, nes vėliau planuoju kai kuriuos momentus aprašyti smulkiau. Paminėsiu tik, kad per 8 lankymo mėnesius ten praėjau labai įdomią vidinę ir kūrybinę kelionę.

Šia proga kviečiu smalsuolius į meno terapijos grupės darbų parodą, kuri vyksta savivaldybės antro aukšto foje. Joje yra ir septyni mano darbai ;) Paroda nemokama ir veiks iki birželio 12 dienos. Parodą galite apžiūrėti savivaldybės darbo valandomis (nuo 8 iki 18 val, savaitgaliais nedirba). Jei ką, tai savivaldybė yra Konstitucijos prospekte šalia Europos prekybos centro.

4 komentarai:

  1. O, kaip tik laiku parskrendam, apsilankysim parodoje. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai įdomu. jaučiu, kad pasidomėsiu plačiau :-)
    O gal net ir laiko iki parodos nukakti rasiu;-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na labai įdomūs piešiniai - darbeliai, labai įdomūs. Šaunuolė:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau, kad tai buvo labai gera "priemonė" beveik net pavydžiu :) Šaunuolė kad išdrįsai ir nenurašei savęs!

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin