2008 m. balandžio 11 d., penktadienis

Neįgalumas


Kartais net nejaučiame kokie priklausomi ir neįgalūs esame.
Pavyzdžiui staiga sugenda mašina ir kol ją remontuoja jums tenka keletą dienų važinėti viešuoju transportu. Kas patyrė šią situaciją gerai žino kaip tada jautiesi. Nežinai net kaip nuvykti iki centro, kiek kainuoja talonėlis, kiek laiko truks kelionė. Nieko nebespėji, nežinai kokią rankinę imti, nes puse daiktų tiesiog gulėdavo automobilyje, nežinai ką rengtis, nes nejausdavai ar lyja, ar šalta... Nebesugebi pilnavertiškai funkcionuoti visuomenėje. Pamenu brolis būdamas tokioje situacijoje pasakojo: "įlipu į troleibusą ir visi į mane žiūri..." :D
Arba pametate mobilųjį telefoną. Katastrofa! Staiga suvokiat, kad neprisimenat mintinai nei vieno telefono numerio. Apima panika, kad turi skambinti svarbūs asmenys, o taip pat ir jums reikia neatidėliotinai skambinti. O dar pagalvojate, kad neduok Dieve jums kas nors nutiks, tai kaip reiks išsikviesti pagalbą...
Maistas. Daugelis turime nusistovėjusius maitinimosi įpročius: valgymo valandas, mėgstamus produktus, kavines ir pan. Jei reiktų viską ar nors kažką keisti, tai prasidėtų pačios tikriausios "lomkės". Atsisakykite mėsos, kavos ir jau patirsite galvos skausmus, nuotaikos svyravimus ir kitus beveik ligos požymius.
Dar galima paminėti televizorių, kompiuterį, krepšinį, parduotuves, grožio salonus, sporto ir spa centrus bei daugybę kitų dalykų, be kurių mes tampame neįgalūs.

9 komentarai:

  1. Tai filosofuoji, Rutele? Beje, dar patariu rasyti, is kur foto imi. Cia as kaip fotografuojanti persona rupinuosi ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už pastabas. Esu absoliuti naujokė bloguose, todėl tavo ir kitų pastabos man nepaprastai svarbios! O nuotraukas aš imu iš interneto :D O jei rimtai, tai pasistengsiu parašyti šaltinį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. bet labai fainai parenki foto pagal tema :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Taip,taip,tikra tiesa...o dar buna kai sugenda skalbimo masina :)tragedija!:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. dėl skalbiankės tai tikrai tragedija :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. ojeeej kaip teisingai cia parasyta. ir pati simta kartu esu pamasciusi apie tokia priklausomybe. ir priklausomi tai mes nuo visko! juk koks kosmaras buna, kai dingsta vanduo ar elektra.
    buvo man nutikimelis vienas neseniai, kai universiteto spinteleje uzsitrenke viskas.. raktai nuo namu, masinos, visi dokumentai, mobilusis, kompiuteris, paltukas, zodziu viskas viskas. o man reikejo vaziuoti paciai ir dar vezti 4 zmones i laidotuves po 20min. ir stoviu sau su sijonuku ir marskinukais, neisivaizduoju kam varpais skambint, nes telefono ne vieno nepamenu, o asmuo, galintis spintele atrakinti man desimta karta sake "ateik rytoj pries astunta ryto - atrakinsiu". tada ne tik kad neigali ir visiskai priklausoma pasijutau, bet dar tokiais pat padariau ir 4 zmones. et.

    AtsakytiPanaikinti
  7. čia tai nutikimas!!! Nepavydžiu :( Turbūt plaukus sau nusiraučiau arba krokodilo ašarom verkčiau iš nevilties... A tai tik kitą dieną aštuntą ir atidarė?

    AtsakytiPanaikinti
  8. taip. ir nors buvau pasipiktinusi ir nusivylusi zmoniu nesupratingumu, vis delto padekojau, kad apskritai atidare. bet cia turbut vienas is tu nutikimu, kurie nutinka paciu PACIU netinkamiausiu metu. kaip ten tas dalykas vadinamas..gyvenimu? ;]

    AtsakytiPanaikinti
  9. tikrai čia vienas iš tų nutikimų kai nutinka pačiu pačiausiu nelaiku. Bet tu šaunuolė, kad dar ir padėkojai :) Žaviuosi :*

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin