2008 m. balandžio 21 d., pirmadienis

Šunys ir jų likučiai


Kiek save prisimenu visą laiką labai mylėjau šunis. Jų akys, letenos, džiaugsmingai vizginama uodega, o snukiai kokie jų faini :)

Bet viskas pasikeitė tą dieną kai pirmą kartą su vaiku išėjau į lauką. Mažas žingeidus žmogeliukas pėdina per žolytę, rankioja visokius pagaliukus ir .... šunų š~deliukus. Ne tai, kad rankioja, bet tiesiog eina per juos :( Jų tiek daug!!! Kol kaip visi žmonės vaikščiojau šaligatviais, niekada nepastebėjau kas dedasi žaliojoje zonoje.

Pasidomėjau ir sužinojau, kad šunų šeimininkams privalu surinkti šunų išmatas! Na, tiesa, jas reikia išmesti į tam specialiai skirtus konteinerius, kurių kiek žinau Lietuvoje yra retenybė. Bet vis dėlto šunų mylėtojų kultūra mane stebina iki šiol. Tik vieną kartą esu mačiusi kaip šeimininkas surenka savo šuns išmatas. O kiti... ne tik, kad nesurenka, bet apskritai ignoruoja šunų tuštinimosi faktą. Ne kartą yra buvę, kad šunys kakoja vos už metro nuo vežimėlio ar žaidžiančio vaiko. O pasakius pastabą šeimininkui tai jis apsimeta, kad negirdi ką sakau arba kažką piktai sumurma ir nueina. Tokiu atveju norisi ir jam prie kojų mestelėt vaiko pridarytą "pampersą" ir kvailai šypsodamasi pasakyti "juk tai tik mažo vaiko kakutis, negi aš dabar visą kelią nešiuosi pridarytą pampersą namo?"

Mieli šunų augintojai, nešiokitės maišelius ar specialius semtuvėlius ir surinkit savo šunų išmatas.

Foto iš dogs.thefuntimesguide.com

6 komentarai:

  1. O kur tokius parduoda???

    AtsakytiPanaikinti
  2. o taip!
    turiu as mazuciuka suniuka. sveria ji gal koki 1kg, na, pavalgius gal koki 1,3kg. Jos kakuciai juokingo dydzio, bet vis tiek susirenkam. Negrazu taip, pievos miete juk ne sunim apkaksint..
    Pries savaite, kai buvo ta baisi liutis, musu sunu pieva nuplove, visas kalniukas toks svarbus kaip niekur nieko. Dziugu buvo, tada atrode, kad galima bus ir islaikyti tokia grazia zplyte. Bet vat beda ta, kad nelabai kam rupi is tiesu :( Zmones ir su dideliais sunim vaikstosi kaip niekur nieko ir kruveles palieka. Ir ant sunu cia ner ko pykt, jie faini ir toliau. Tik seimininkai neteisingai elgiasi.
    O spec maisiuku nusipirkti galima bet kurioj gyvuneliu prekiu parduotuvej, jie ten milijonu nekainuoja.
    Ir as pasipiktinau dar karta, kai perskaiciau sita :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. *svarus, o ne svarbus..
    paskui *zolyte o ne kazkokia zioplyte ;]

    AtsakytiPanaikinti
  4. myliu tave, sima, uz tuos surinktus kakucius :* :D nu aisku ne vien uz juos :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. baisiausia tai, kad tie šuns kakiai ne tik nehigieniški, bet ir pavojingi. nes dažniausiai tie, kurie nepasivargina surinkti šuduko, nepasivargina šuns dehelmitizuoti ir kasmet paskiepyti

    AtsakytiPanaikinti
  6. vaje, aš kai pagalvoju apie tuos visus siaubus, kurie tyko šudukuose, tai net kraupu pasidaro :( Ypač kai per TV gydytoja pasakojo apie juos... :(

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin