2008 m. balandžio 16 d., trečiadienis

Spintų tuštėjimo metas


Vakar vėl turėjau galimybę dieną praleisti be vaikų (mergaitės viešėjo pas močiutę). Tad šį kartą vietoj ShopoTerapijos pasirinkau namų tvarkymą. Pagalvojau, kad pirmiausia susitvarkysiu, tada išsivalysiu langus, tada karštoj vonioj pagulėsiu, o jei liks laiko dar kur nors išlėksiu iš namų :)

Kadangi vaikai greitai auga, tai spintose ir balkone susikaupė begalė išaugtų arba dar "nepriaugtų" rūbų ir batų. Pirmiausia juos visus iš visur sutempiau į vieną kambarį. Tada pradėjau stambų rūšiavimą į "Barboros išaugti rūbai/batai" ir "Liepos išaugti rūbai/batai". Kai tai padariau tada pradėjau smulkų rūšiavimą į "megztukai 0-12 mėn", "kelnytės 0-12 mėn", "šliaužtai 0-12 mėn" ir pan. bei "kelnės nuo 2 m.", "suknelės nuo 2 m." ir pan. Taip pat dar buvo du maišai "labdarai" ir "išmesti". Norėtųsi viską mest lauk ar atiduoti, bet kažkur tolimam omeny turim minčių apie šeimos pagausėjimą.

Iš pradžių rūšiavimas teikė tam tikrą malonumą, įdomumą, smalsumą, bet kuo toliau tuo labiau darėsi nuobodžiau, sunkiau, vis labiau pradėjo skaudėti galvą ir atrodė, kad "skudurų" dėliojimui nebebus pabaigos :( Netrukus supratau, kad langų tikrai neišsivalysiu ir iš namų tikrai niekur neišlėksiu, tad vyliausi nors karštoj vonioj pagulėti. Vos spėjau viską baigti iki pusės devynių vakaro, nes tuomet mums atvežė vaikus.

Beje dar praleidau vieną tvarkymo detalę - tai surūšiuotų maišų išnešimas į rūsį. Gavosi 11 didelių (200 l talpos) maišų. Tiesa tarp jų buvo ir maišai pilni pliušinių žaislų (juos išnešėm dėl Liepos alergijos). Maišus nutysėm prie rūsio, kurio pasirodo buvo nulaužta rankena todėl niekaip negalėjom įeiti. Bet visų galų meistro senelio dėka įėjom ir pagaliau sudėjom maišus.

Taigi, vaikai jau namie, rūbai sutvarkyti, šiek tiek pavakarojom ir nuėjom visi miegot :) Tiesa, vonioj taip ir nepagulėjau...

6 komentarai:

  1. ohoho. issitraukiau skaiciuotuva ir sudauginau skaicius. galiu padaryti isvada, kad tamsta atradote 2400 litru nebereikalingu dalykeliu ;] nemazai, ar ne?
    (sima)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ką čia ir besakyti :) žiauriai daug!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jooo...pilnai suprantu sakyciau ne spintu tustejimo meta, bet sakyciau, gausejimo meta. Mes savo mazo stebukliuko dar vis laukiam. Pradzioje naujagimio daikteliams uzteko atlaisvinti viena musu miegamojo komodos stalciu,siek tiek veliau jaua laisvinau musu rubu spintos viena lentyna. Galiausiai viena diena teko paskirti prieskambario spintos sutavrkymui...tiksliau atlaisvinimui...teko iskraustyti is lentynu nereikalingas knygas, lemputes, varztelius ir pan. Ten maziuko daikteliai uzima pora lentyneliu. Taigi, maziukas dar nespejjo gimt, o jau uzima miegamojo kodos stalciu ir rubu spintos viena lentyna bei prieskambario spintos keleta lentyneliu.Na guodziuosi bent tuom, kad tie rubeliai yra ne menesiui, o metams i prieki, nes tiek jau visi visko pridovanojo, atidave.Ech...jauciu,kad per tuos metelius dar tiek pat susikaups...jau nekalbu apie zaislus;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. pamenu kai laukemes pirmagimės ir ketinome pirkti komodą jai, tai draugai patarė pirkti nedidukę, nes vaiko rūbai užima mažai vietos. Taip ir padarėm. Bet jau po kelių mėnesių supratom, kad į komodytę teks dėti mūsų rūbus o dukrytei užleisti savąją spintą :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. tai dėl to, kad vaikų rūbeliai yra linkę slaptai daugintis :)) kai niekas nemato :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. dėl dauginimosi, tai gryna tiesa :D

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin