2008 m. gruodžio 1 d., pirmadienis

Gimtadienis ir tiek

Pagaliau praūžė Liepos penktasis gimtadienis :) Atrodo nieko ypatingo neorganizavau, bet visą savaitę darbavausi kaip bitutė. Pernai pati prigalvojau visokių užduočių ir smagumų šventimui namuose. Šiemet nusprendėm, kad namuose švęsim su seneliais, o su draugais švęs "Malvinoje".

Pirmiausia laukė gimtadienis darželyje. Į darželį negalima neštis jokių pirktinių tortų ar pyragų - tik savo gamybos. Ši sąlyga man didžiausias galvos skausmas :( Tortus moku sutepti tik du ir tai jie man pavyksta iš 20-to karto, pyragą kepu tik obuolių, tad pagalvojau, kad vaikams nelabai patiks. Keletą dienų ieškojau internete kokio nors nesunkaus, bet skanaus pyrago recepto, bet galiausiai iškepiau savo "senąjį" obuolių pyragą, tik pridėjau daugiau cukraus :) Liepa jį papuošė veidukais ir nunešė į darželį. Sakė vaikams patiko :)


Toliau laukė balius su seneliais namuose. Stengiausi neapsikrauti darbais ir apsiriboti tik lengva užkandėle ir desertu. Bet kadangi gimtadienis išpuola vidury savaitės ir seneliai susirinks tiesiai po darbo alkani, tai pakeičiau meniu. Taigi, folijoje kepta mėsytė, grietinėlėje troškintos bulvytės ir kiti rūpestėliai užgulė pečius. Sklandžiai su jais susidorojau ir smagiai namuose atšventėm gimtadienį.

Būtinai gimtadienį reikėjo atšvęsti su draugais. Tad kita stotelė - "Malvina". Tai mergaičių žaidimų kambarys. Vaikams paruošiama 2-3 val programėlė su žaidimukais, spektakliuku, persirenginėjimais. Man reikėjo tik pasirūpinti vaišėmis. Nors tai smulkmena, bet vis tiek kainuoja nervų. Ypač kai į parduotuvę nueini su vyru, kuris vos prisilietus prie kokio nors produkto iškart sako, kad apseis vaikai ir be šito :) Norėčiau pažiūrėti kaip atrodytų vaikų gimtadieniai, jei juos organizuotų vyras. Manau jis apsiribotų tik bučkiu į žandą, nereiktų nei dovanos, nei torto, nei draugų - tai tik bereikalingas eikvojimasis :) Taigi, grįžtame į Malviną. Bendroj sumoj viskas pavyko gerai, na neskaitant to, kad dėl įvairių aplinkybių be išankstinio perspėjimo į gimtadienį neatvyko keletas svečių. O tiksliau tariant atvyko tik du svečiai :( Bet kadangi tas žaidimų kambarys yra atviras, tai prie gimtadienio prisijungė dar viena nepažįstama mergaitė :) Bet kokiu atveju Liepa nenusiminė ir puikiai praleido laiką.


Pernai iš filmuotos medžiagos apie Liepą norėjau sumontuoti filmuką ir jį parodyti per gimtadienį. Bet nespėjau. Šiemet filmuką pradėjau montuoti beveik prieš mėnesį, o baigiau jį montuot likus dviem dienom iki šventės. Tačiau per tas dvi dienas niekaip nepavyko jo įrašyti į CD ar DVD tokiu formatu, kad būtų galima žiūrėti per vaizdo grotuvą :( Dabar turiu metus laiko, kad pavyktų įrašyti ir kitais metais tikrai tą filmuką parodyti :)

Tiesa, dar nepaminėjau, kad prieš svečių priėmimą reikėjo normaliai namus išsikuopti, o tai užtruko tikrai ne vieną dieną :)

Gal ir padrikai viską aprašiau, gal ir neįdomu. Matyt, norėjau pasiteisinti, kodėl taip ilgai nerašiau į Mamadienį :)

10 komentarų:

  1. Sveikinimai Liepai su gimtadieniu! ir mamytei bučkis tą progą :)

    Tikrai, kaip nesmagu kai neateina į gimtadienį, ir dar be perspėjimo :( pagalvojus - gerai tims vaikučiams, kol mamos už juos dėl to pergyvena...

    o dėl tėčių - manau visai linksmas būtų tas gimtadienis :) na kas kad vaikai liktų alkani, užtai pirvini, prisidukę ir nuvargę :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai šaunus gimtadienis, geros ir gražios idėjos, viskas paruošta ir visur suspėta:) neabejoju, kad Liepa ir visi jos šventėje dalyvavę liko patenkinti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Su gimtadieniu dukrytę ir mamytę, be kurios nebūtų nei dukrytės, nei gimtadienio tokio, koks jis buvo! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveikinimai Liepai su gimtadieniu:) O dėl tėčių - suorganizuotų, tikrai suorganizuotų:) Tik kitokį, tėtišką :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jooo... Smagumėlis! :) Liepai dideliausi sveikinimai! Rūta - tu šaunuolė! Mes taip pat neperseniausiai atšventėm abiejų gimtadienius - aš dirbau žymiai mažiau. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kodel negalima i darzeli nesti nupirkto torto?

    AtsakytiPanaikinti
  7. dėl to, kad pirktiniai gali būti pagedę, nešviežūs ir pan. Esu girdėjusi atvejų kai visa darželio grupė apsinuodija "negerais" tortais. Nors, kita vertus, aš taip pat neduodu garantijos už savo gamintus pyragus ir tortus, nes esu visiška nemokša šioje srityje :(

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin