2008 m. lapkričio 23 d., sekmadienis

Vaikų "Eurovizijos" bitutės

Vakar visi žiūrėjome vaikų "Euroviziją". Pradžioje viskas atrodė liūdnokai - kažkokios nevaikiškos dainos :( Bet kai trys gruziniukai padūzgė savo dainelę, tai iškart juos įsimylėjau ir konkursas pasidarė šviesesnis :) Beje ir mūsų lietuvaičiai neblogai pasirodė gal ir neveltui jiems trečia vieta atiteko ;)


19 komentarų:

  1. Nesuprantu as tokiu konkursu. Saviraiska suprantu o konkursu nesuprantu. Tai labai graikiskas auklejimas kuris manau yra nekrikscioniskas. Is vaiku atimama vaikyste, imetama i konkurencijos salygas, ar isivaizduojat koki stresa konkurencijos jie turi patirti. Gaila kad krikscionys europoje nera tokie pilietiski kaip jav kur tokie konkursai daznai buna blokuojami ir pan.
    o cia matau net kirkscionys perteke esame humanizmo ir graikiskumo

    AtsakytiPanaikinti
  2. biliau, gal ne graikiškas, o romeniškas auklėjimas? ;)
    man atrodo viskas nuo tėvų priklauso - kaip nuteikia, kiek "spaudžia", kaip pioritetus sudėlioja.
    Ir šiaip, manau, kad joks pomėgis nėra visavertis, kol nėra galimybės savęs parodyt, sulaukti ovacijų, varžytis. Jei viso to nėra - niekas neskatina tobulėti, pomėgis tampa nuobodus.
    Kas dėl konkurencijos - niekam nešauna į galvą, kad sporto bureliuose rengiamos varžybos - tai stresas ir nekrikščioniška. O jei vaikus išveža varžytis į užsienį - visi būna labai patenkinti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Graikiskas del to jog graikijos auklejimo sistemoje svarbiausias prioritetas ne auklejimas,ne charakteris o rezultatai. Romenai tik pereme siaip is graiku daugeli aspektu. bet cia tik detales. Svarbiausia kaip mes suprantame auklejima ir vaiku varzymasi. As lygiai taip pat manau apie stresa ir varzymasi tiek dainavime tiek sporte. Tad tau pritariu ir neisskiriu siu sriciu. Taciau tokia kaip eurovizija yra labiau rafinuota ir daugiau itakos padaranti pasauleziurai nei sportas. Pati Eurovizija (vaiku eurovizijos) motina yra geju festivalis ir tai nera paslaptis kad jie uzurpavo si rengini(kuris beje menisku lygmeniu seniai jau yra save sukompromitaves). Tad vaiku eurovizija ,nemanau, jog toli nenuzenge nuo savo motinos (obuolys netoli krenta nuo medzio).
    Pats zavejimasis eurovizija yra man daugiau nei keistas ,ypac kai tai liecia krikscionis. Nesakau kad turim buti pgl viena kurpaliu. Jei zavites tai zavekites bet as tik issakau savo nuomone.O kai dar i ta pati rema kisami vaikai tai man dar labiau nesuprantama.
    Amerikoje kurioje krikscionys yra "sena" religija ivairus cenzai yra isteigti baznyciu kurie parodo tam tikras nuostatas ir pan. Butent is ten ateja yra amziaus cenzai filmams ir pan. O Europa su savo supuvusiu (atsiprasau bet taip manau) humanizmu yra iskiepijusi savo doze i baznycias moraliniu aspektu ir pan. (cia galima butu testi tema pradedant svietimo ir baigiant politine pvz Jungtiniu Tautu issigimimu)
    Nesu religinis bambeklis (ir tai gali patvirtinti ruta) bet turiu tam tikrus isitikinimus kuriu laikausi ir issakau taip kaip galvoju nevyniodamas shudo i vata

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa pasakius, Biliau, pradedu galvoti, kad tu tikrai religinis bambeklis. Tik nežinau ar labiau religinis, ar bambeklis :) Negarbinu aš tos Eurovizijos, bet tikrai labai mėgstu visokius konkursus, koncertus, varžybas - skant, anot Biliaus, esu bloga krikščionė :-/ Visada sergu už minėtų renginių dalyvius. Ir, beje, visiškai pritariu Xenos nuomonei. Konkurencija - stiprus motyvas tobulėti. Nebūtų konkurencijos, tai daugelis ir apsiribotų dainavimu duše, piešiniais sąsiuvinyje ir kamuolio mėtymu į kibirą. Tik ta konkurencija turėtų būti sveiko proto ribose.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pritariu rutai.
    manau tokius bambeklius reiketu musu visuomeneje izoliuoti o jei butu laiko masina tai juos i viduramzius issiust. Reikia susigaudyti koks laikmetis ir nebuti inkvizitoriumi su savo cenzuromis.
    Man tokie konkursai ir labai patinka. Vaikuciai gali pabuti suagusiais, pamatyti jog pasaulis nera vien pasaka, kad reikia pakovoti, reikia grazesne suknele uzsideti, geresne figura tureti. O tai skatina juos pasitempti ir palaikyti geresni ivaizdi.
    Pvz man labai dar patinka jaunuju(ten rodo jav televizija)iki 10metu mergaiciu modeliu rinkimus. O tos asaros ir ta itampa (kuomet kukcioja apsiverkusios mergaites) tai tik i nauda butent charakterio uzsigrudinime.
    Yra ir berniuku kulturizmo konkursai, kurie skatina sportuoti. Grazu paziureti i vaikucius 4-6metu kurie sportuoja ir raumenis augina.
    O vaiku eurovizija tai tik skatina madas ir kulturos pasikeitimus stebeti vaikams. Kad tai geju festivalis tai zinom ir patys, bet tai tik i nauda vaiku mokyme pakantume ir jie patys gal tokie. Ir kas cia baisus gi? Sovietai slepe gejus ir kitokius, o dabar neslepti reikia o mokinti vaikus kad visi mes skirtingi, visi mes lygus. O tai kad vaiku eurovizijoje dar ir politikos atspalviai guvus kaip ir suaugusiuju- tai cia tik i nauda suprasti suaugusiuju pasauli.
    As uz teisinga pasauli, kuris butu naturalus ir egzistuojantis o ne sukurtas idejinis jeziskas kristiskas su religiniais bambekliais, seneliais salciasi per kaledas atseit is laplandijos, vaikus nesanciais gandrais ir pan. As uz tiesa kokia ji bebutu skaudi ar linksma.

    AtsakytiPanaikinti
  6. biliau, iš esmės suprantu kodėl tu "bambi" :) bet... man atrodo - pergyliai kapstai. Sutinku - Eurovizija (tuo labiau vaikų) - lėkštas konkursas, bet dėl to mano galva jis negali būti perdaug žalingas. Nevienas jo dalyvis neturi gyvenimo tikslo laimėti eurovizijos. Aš manau - tiesiog žmonėms pasitaiko proga, jie pagalvoja - o kodėl ne? - ir sudalyvauja. Nemanau kad kažkas specialiai "dresuoja" vaikus kad laimėtų euroviziją. Dėl gejų joje - pirmą kartą girdžiu :)
    Kas dėl Amerikos - ar tau neatrodo, kad ten sukurti cenzai - tai reakcija (!), o ne prevencija. Mačiau kažkada laidą apie JAV populiarius mažų mergaičių grožio konkursus - va ten tai vaikų mastymas žalojamas nuo kudykystės... Trimetės dirba po 12 val. per dieną, tik tam kad laimėtų... Mums su savo eurovizijom dar toli..
    Beje, o ką manai apie dainų dainelę? :)

    rasa, na kam taip griežtai - izoliuoti? žmogus tik išsakė savo nuomonę...

    AtsakytiPanaikinti
  7. sveika xena(kiek pamenu si seriala tai buvo tokia sexy moteriske :)
    Del cenzo. Kuomet prasidejo filmu kurimai butent krikscioniu sajungos ikure senzo agenturas holivude ir jos sukure tam tikras taisykles kuo vadovaujantis turi buti kuriami filmai. Skaiciau pats 4-5'to desimtmecio sias taisykles. Geriau nei dabar pas mus baznyciose! Tad tai buvo prevencija o ne reakcija! Ir kaip nekeista butu- menisku lygmeniu sie filmai buvo zymiai geresni nei dabartiniai. Kiek esu girdejas filmu kritiku tai niekad nesu girdejas kad tas cenzas butu buves antikuribiskumo priezastis ar pan. Veliau krikscionys(7tame desimt) nutare jog jie neturi kistis i filmu industrija ir jog tai yra per daug pasaulietiska. Nutraukus sia veikla daugelis filmo kurimo kompaniju issigime ir pradejo kurti tai ka mes matome dabar. Tad tai butent ir nebuvo reakcija o buvo prevencija. Tad , kaip sake bugailiskis- istorijos negalima klastoti.
    Siuo metu kas liko is sio cenzo- tik fakto konstatavimas jog tas ar anas filmas yra N14 ar S ar dar koks, bet tai neitakoja filmo kureju.
    Siaip kaip detale galiu tik parasyti kad ir dabar daugelis filmu kurie turi tam tikra verte yra tik reprodukcija orginalo sukurto 3-6to desimtmecio laikotarpiu.
    As manau jog "mums su savo eurovizija" yra ne tai jog toli o butent tos kulturos centre.
    Del geju- kur gyvenate kad nezinote kas ka itakoja? Nuvaziuokit i si festivali tai gal nuo to laiko net eurovizijos varda nebenoresite mineti :)
    man pvz idomu kas viena ar kita televizja, laikrasti, laida, bloga, konkursa ir pan. itakoja, kokios ji yra ideologijos vedama- ir tai atsispindi ziniose, programoje ir pan, taip pat ziniasklaidoje, bloguose (kaip siame kuriame raso ruta "bloga krikscione" :) ir pan.
    p.s. siaip ruta as taves taip nevadinau :) bet tiek to jau. pabusiu as tuo bambekliu ir religiniu fanatiku kuri dar kaip cia raso reikia izoliuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. biliau, ačiū už istorijos gabalėlį :) tikrai įdomu.
    dėl eurovizijos ir gejų - hmm.. aš kažkaip siejau euroviziją labiau su politika. tokia ten ir ideologija mano galva - neagresyviai išreikšti savo poziciją vienos ar kitos šalies atžvilgiu. nežiūrint į tai ką ir kaip padainavo :)))) o geju - na visur jų yra...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tiesa pasakius manau jog politika mato tokios salys kaip lietuva. Sakyk ka nori bet lietuva yra nykstukine valstybe kuri jaucia tam tikra liliputes sindroma ir mato tame politika. Tai mazu saliu liga ir nieko cia nepakeisi. Per ka esi maciusi sia laida ir komentarus? per LTV?
    Pabandyk paskaityt apie si "fenomena" uzsienio ziniasklaidoje(didesniu saliu- vokietijos, anglijos,prancuzijos) ir pamatysi kaip si rengini vertina jie. Kiek as skaiciau- tai geju, menkos vertes atlikeju ir pan. sanburis, jaunimo selsmas ir pan. Lietuvos ziniasklaida kartais ispucia iki tokiu dangaus veju koki tai ivyki kuris vakaru ziniasklaidoje neatsispindi nei per nago juodima.
    Kad geju visur yra tai tiesa, bet yra ju tam tikros teritorijos-klubai, renginiai ir pan. As (kadangi ruta mane laiko geru krikscioniu) nevaikstau i tokius renginius ir neziuriu ju per tv.
    Kas per eruovizijos konkursa (per pastaruosius 10metu) laimejusi grupe prasiverze i jav, anglijos(sios salys diktuoja pop muzika pasauliui) top'us ? Kadangi lietuvoje popmuzika yra zemo lygio tai eurovizija mums atrodo kaip aukso gabalas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. ogo kokia čia diskusija vyksta :).
    Rasa, dėl mažųjų kultūristų... Tokio amžiaus vaikams nereikia raumenyno specialiai auginti, nes tai kiankia jų sveikatai: sulėtinamas augimo procesas. Todėl aš bent jau nesižavėčiau tokiais konkursais. Manęs nažavi ir grožio konkursai mergaitėms, bet tai nors sveikatai nekenksminga:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na jei apie sveikata kalbate tai nesutikciau. Vienodai anabolikus naudoja kulturistai (ar tai vaikai ar suauge) ir modeliai kad butu grazus kunai.
    O kas cia blogo jei naudoja su saiku ir su gydytoju prieziura. O konkursai tai tik skatina pasitempti tuos vaikus, kaip ruta ir xena rase, tai tobulejimas. O kaip kitaip be tobulejimo. Kas tobulinasi matematika, kas kulturizme, kas grozyje, kas sporte. As isvis nesuprantu kodel turi buti skirstymas kad vaikams negalima dalyvauti konkurse o suaugusiems galima. Visi mes kitokie, visi mes skirtingi, bet visi lygus. Kas amziumi , kas lytimi, kas orentacija, kas religija , kas dar kuo skiriasi bet esame lygus pries Dieva visi. O sis pasaulis taip sukurtas kad turime rinkti geriausius ir tik geriausi isgyvena ir laimi geriausi (ar tai vaikai ar suauge). Gal skamba baisiai bet taip yra.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Rasa, matyt mažai su sportu esi susidurusi,negalima visko sumesti į vieną krūvą :). Tu čia lazdą stipriai perlenkei. Arba tau absoliučiai viskas "dzin", arba nebesupranti, ką rašai. Anabolikai nėra tobulėjimas, jie vaikų neskatina pasitempti, bet žaloja. Tikiuosi, kad tavo darbas nesusijęs su vaikais.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Be to, grožis nėra talentas ir gerumo jis žmogui neprideda. :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na jei nori gyventi sveikai tai nemaitink tada mesa vaiko ir saves, negerk kavos , negerk gazuotu gerimu ir pan ir pan.
    O bukime "biedni bet teisingi" jei mes esame uz konkursus kokie jie bebutu tai uz ju slepiasi daug daugiau nei mes norime pripazinti - pradedant vaistu naudojimu, tam tikromis dietomis, tam tikras ivaizdis, tam tikras gyvenimo budas, tam tikri raminamieji.
    Nemanau jog Eurovizijoje imanoma apseiti be visa to, tas pats olimpiados kur dalyvauja vaikai nuo 10metu ir pan. , ypac tai liecia lengvaja atletika nuo 8-13metu ruses ir rumunes ypac. As uz tiesa kokia ji bebutu. As pati zaviuosiu tais vaikais bet taip pat suprantu ir kita medalio puse. Bukite nuoskeli, kukyte, jei patinka viena puse susitaikyk su kita arba buk bambekle ir bambek ant visu ir steik inkvizicija.
    Kas dalyvavo konkurse ir laimejo ka nors bet kokia kaina mirs , kas nedalyvavo konkurse ir nieko nelaimejo irgi mirs. Visi mirs tik vieni turi kuo pasigirti kad turi pasiekimu o kiti neturi kuo pasigirti ir yra sio gyvnimo vidutinybes kaip pvz bilius. Pas mane ant sienos kabo daug pagirimu rastu ir diplomu ir man tai glosto savimeile, jei mano vaikas tures tokiu "rastu" ir medaliu ar is eurovizijos ar is kur as didziuosiuosi ir tai bus tik jos (turiu dukra) tobulejimui ir pasididziavimui.
    O kiti vaikai (nzn kaip biliaus bet jei jis turi tai liecia ir ji) liks sios visuomenes dugne nieko nepasieke ir nenorintys prisideti prie sios kartos tobulejimo ir vystymosi.
    Labiausiai nei sau nei kitam nelinkeciau mirti nieko nepasiekus ir netapus kazkuo siame kad ir neteisingame bet idomiame pasaulyje!

    AtsakytiPanaikinti
  15. kaip įdomu - kokie žmonės skirtingi. vienos perka ekologiškas daržoves, vaikus papu iki 3 metų maitina nes taip sveikiau, o kitos "anabolikus" vaikams girdo...

    AtsakytiPanaikinti
  16. net nemaniau, kad įrašas apie konkursą laimėjusius vaikus šitaip privers žmones susipešt dėl velniai žino ko.
    nu jus duodat..

    AtsakytiPanaikinti
  17. konkurencija skatina tobulejima, tad viskas tuo ir pasakyta. o jei tos konkurencijos nepavyksta iveikti kai kuriems zmonem tai ir patampa bambekliais.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Smagu daugelis pritaria rutai ir kitiems ir sutinka kad konkurencija yra sios visuomenes variklis ir kuo maziau tokiu zmoniu kaip bilius tuo tik geriau man, mano vaikam, kaimynam ir musu bendruomenei. O manau jog ir dievas ir velnias zino del ko cia mes pesames- del galimybes tobuleti! ir salin tamsiuosius viduramzius! :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nereikia Biliaus nurašyti - jis tikrai fainas žmogus, tiesiog mėgsta provokuoti diskusijoms :) Ir jam tikrai pavyko! Net neįtikėtina!
    Man asmeniškai priimtinos krikščioniškos vertybės ir konkurencija mano įsitikinimams nelabai prieštarauja. Bet turiu pripažinti, kad tikrai būna nesveiko proto visokių konkursų ir varžybų, kur nesąžiningas teisėjavimas, konkurencijos sąlygos ir pan. Nenorėčiau, kad juose dalyvautų mano vaikai. Ir tikrai nepritariu veiksmams, kurie žaloja sveikatą, dėl to nelabai norėčiau, kad juo užsiimtų mano vaikai. Bet jei reiktų rinktis ar narkotikai, ar sportas su visais savo padariniais, tai rinkčiausi sportą...

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin