2009 m. sausio 19 d., pirmadienis

Senienų atnaujinimas 2 (Martyna)

Niekaip negalėjau atrasti laiko prisėsti prie mamdienio. Tiksliau, niekaip nerasdavau laiko į jį parašyti...tik prabėgom perskaitydavau straipsniukus, nes įsikibęs kojon mažylis vis daugiau reikalauja dėmesio:)

Mano senų baldų atnaujinimo epocha berods ir baigės...tik va skubu jums, mielosios, pasigirti nuveiktu darbu. Ech...kaip vis dėlto geera...negaliu nepasimėgauti šia akimirka...vyrą išleidau ilgon sesijon...mažą užmigdžiau, pasigaminau puslitrinį puodą kavos Latte ir sėdžiu va prie mamadienio. Nerealus pasimėgavimo jausmas. Tikiuosi niekas nedrįs šios geros tylios valandėlės sudrumsti.
Taigi, pasiraitoju rankoves ir puolu dėlioti savo padrikas mintis į lentynėles.

Kokius gi dar baldus atnaujinau...tai senas nutrintas TV staliukas, maža spintutė ir nutrinta baisioji senosios sofos apačia.
Pirmiausia aptarsiu sofą. PC 'Senukai' nusipirkau klijuojamo popieriaus. Ėmiau tokį, kad apklijavus sofą atrodytų, jog ji pinta. Pradžioje buvau sumaniusi taip apklijuoti visą sofą, t.y. ne tik apačią, bet ir jos šonus, bet po to pagalvojau, kad per didelė investicija į baldą, kurį turbūt keisime pirmiausiai. Tad apsiribojau tik sofoos apačia, kuri labai jau rėkė 'va koks aš senas baldas':). Deja, pamiršau nufotografuoti kaip ji atrodė prieš renovaciją, bet po jos ji atrodo štai taip...

Tada ėmiausi senos mažos spintutė
s, kuri nors ir sena bei nemadinga:), tačiau labai kompaktiška ir patogi. Beja, mes dabar ant jos laikom printerį, o joje 'printerio' daiktus. Sakyčiau, kad šią spintutę apklijuoti buvo sunkiausia, nes ji pakankamai maža, popierių kelis kart teko išmatuoti, tada kirpti. Pirmiausia liniuote išmatavau norimą apklijuoti plotą, o tik tada išmatavimus perkeldavau ant popieriaus. Kažkaip nedrįsau klijuoti 'iš akies'. Spintutės, deja, irgi nespėjau nufotografuoti neapklijuotos...kažkaip visai iš galvos išgaravo. Aišku, kaip ir visuose balduose sunkiausia yra apklijuoti visokias rankenėles ir pan. Taigi prisivargau su tom rankenėlėm. Tik kai jau apklijavau ir vyras pamatė mano šedevrą...hm...aplink rankenėles nelygumus...pasakė, kad jei būčiau paprašius, jis būtų nusukęs tass nelemtas rankenėles ir man būtų buvę lengviau apklijuoti. Na kaip sakoma 'bala nematė'. Juk 'užsikepiau' viską padaryti pati:))). Va rezultatas...

Prie šios spintelės dar stovi senas rašomasis stalas, tai jo kaip atskiro baldo neaprašinėsiu, nes apklijavau tik stalo stalčius bei stalo paviršiaus nutrintus kraštelius. Aišku, būtų gerai dar juodais dažais nudažyti stalčių nusitrynusius kraštus bei stalo kojas...bet...ir taip sakyčiau stalas pagyvėjo:)))
Na ir paskutinis baldas - TV staliukas.
Turbūt su tais atnaujinimais 'persidirbau'...nes jau laaabai lėtai man klijavosi, nors kaip baldas, šis staliukas pats paprasčiausias, nors buvo labiausiai nutrintas. Ir net didelis televizorius nepaslėpė tų nutrintų plotų.

PRIEŠ...












PO
...










Na štai...kol kas daugiau baldų naujinti neketinu. Nebent kada mažylis...tpfu tpfu tpfu apgadins kokį gerą baldą:)
Ech...dar tiek norėjau parašyti...šiaip, ne apie baldus. Tiesiog su jumis paplepėti ir pasidalinti savo mintimis...bet...mano pertrauka baigės. Mažylis pabudo ir reikalauja viso dėmesio. Eisim ridinėti kamuoliukus, stuksėti plaktuku ir visokių kitokių nesamonių (mano akimis žiūrint). Tačiau mažyliui, tikiu, tai labai svarbu:))).
Iki greito susirašymo, mielosios kolegės mamytės!!!!:)))



7 komentarai:

  1. Na tikra šaunuolė, Martyna, tikrai didelį darbą atlikai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu tu ir padirbėjai! Nieko keisto, kad neturėjai kada į mamadienį parašyti :) Beje, senam tavo strapsniuke apie baldų atnaujinimą kažkodėl nerodo nuotraukyčių, gal tu prie progos pabandyk dar kartą jas įkelt arba gali man atsiųst ir aš įkelsiu. Ačiū, kad rašai :*

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai pagirtinos idėjos, šaunu:) jau ir mane įkvėpė :) greitu metu turėtume atsinaujinti kambarių ir kitų buto vidinių patalpų duris.. bent jau norėtume;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, labai ačiū už tokią informaciją, kaip tik ieškau, kaip atnaujinti jau šiek tiek pagyvenusį rašomąjį stalą :) Problema - nuskilę kraščiukai, labai panašu į Jūsų televizoriaus staliuką. Turiu klausimą :) tą šviesi juostelė, tai tiesiog lipni juostelė ir viskas? Ar vėl po kiek laiko nenusitrins kraščiukas, kuris ribojasi su stalo paviršiumi?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Pradzioje reiktu labai gerai nuvalyti sena atplususia juostele...o tada deti ta speciale juostele,berods senukuose yra pirkti, ir su karstu lygintuvo palaikyti,labai tvirtai prilimpa. Na nebeturiu tu senu baldu...tai negaliu sakyti, kiek laiko laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Puikiai atrodo atnaujintas stalas. :) Manau ir mano stalai esantys namie nekeliaus dar iš namų, bandysiu atnaujinti ir aš.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Manau, kad net jei ir neturi tokio, panasaus stiliaus bus nebrangus staliukai. Teko restauruot keleta senu kedziu, regis, dabar reiktu ir restauruoto stalo:)

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin