2009 m. kovo 9 d., pirmadienis

Mugė ir pirmoji prekyba


Kaip ir visur, taip ir darželyje praūžė Kaziuko mugė. Liepa labai norėjo ką nors pasigaminti, kad galėtų parduoti ir gauti pinigėlių. Teko pasikuisti po spintas ieškant anksčiau darytų darbelių. Bet prekinės išvaizdos radom tik Žiemos darbeliui Liepos nuveltą namelį ir saulutę. Dar norėjom rasti kadais darytas kaukes, bet neradom :(

Naudojom tik namuose esančius resursus: anksčiau veltos vilnos gabalėlius, sagutes, šiaudelius, popierių ir pan. Tad pirmiausia Liepa iš popieriaus padarė varlę ir pieštukinę, kuriuos matė kaip darė auklėtoja darželyje. Vėliau iš vilnos, sagučių, karoliukų ir šiaudelio padarė gėlytes. Dar norėjo padaryti karolius, bet nesugebėjo, o ir aš nelabai sugebėjau jai padėti :(

Tada nusprendė pasidaryti apyrankes. Beje, jos gavosi labai gražios. Apyrankei su ramune ji iš baltos vilnos iškirpo apskritimą (pagal šabloną), tada iškirpo lapelius (tiesiog tolygiai įkirpo iš visų pusių), per viduriuką prisiuvo geltoną sagutę ir gautą gėlytę prisiuvo prie siauro kaspinėlio. Labai puošniai atrodo ant rankos :)

Kitą apyrankę darė ilgiau ir čia šiek tiek aš padėjau. Aš prikirpau iš vilnos likučių maždaug vienodus mažus kvadratėlius. Liepa su adata juos po viena (visaip derindama spalvas) suvėrė ant plonos gumytės. Tiesa, dar tarp vilnos įmaišė ir kelis karoliukus. Atrodo žaismingai, nors ko gero ilgai nešioti ant rankos būtų per šilta :)



Dar Liepa labai norėjo nuvelti avinėlius, nes senuosius padovanojom vėžiu sergantiems vaikučiams. Bet dėl laiko ir jėgų stokos šio sumanymo teko atsisakyti. Tad beliko sudėti tai, ką turime ir sugalvoti kainas. Kainas Liepa galvojo pati, nors realiai ji nesuvokia kainos dydžio :) Kainos svyravo nuo 2 ct iki 10 Lt :) Bet susitarėm, kad jei vaikučiai neturės tiek pinigėlių, tai tegul sumoka tiek, kiek turės.

Mugės diena. Šurmulys. Muzika. Salė pilna vaikų ir suaugusių. Nuotaika puiki. Bet jau po 5 minučių Liepa ir dar keli jos grupės vaikai patempę lūpas verkė :( Pasirodo jie nesupranta pinigėlių dydžio, net ir paklausus kiek kainuoja daiktas jie nemoka surinkti reikiamos pinigėlių sumos. Tad sutarėm, kad jie išsirinks sau patikusius daiktus, o aš jiems padėsiu suskaičiuoti pinigėlius. Netrukus prasidėjo nereali prekyba :) Rezultate visi prisipirkę nerealiai daug niekučių patenkinti ėjo namo :)

Beje, Liepa pardavė beveik visus savo darbelius, namo parsinešė tik varlę :) Greičiausiai iš jos nupirko veltą saulutę, kuri man atrodė visiškai neišvaizdi ir buvau įsitikinusi, kad nieks jos nepirks. Nupirko ją kaip padėkliuką puodeliui :) O aš net nepagalvojau, kad taip galima panaudoti tą "keistą" veltinuką :)

1 komentaras:

  1. Šaunuolė Liepa, tiek darbelių pridarė:) vaikams tinka tokios šventės:) mūsų daržely irgi buvo tas pats šurmulys, mačiau koks maniškis buvo patenkintas, kai nupirko jo piešinį:))

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin