Nors maisto gaminime esu visiška diletantė ir neįsivaizduoju kaip galima jausti malonumą gaminant maistą, bet vistik nusprendžiau, kad ir man reikalingas receptų skyrelis. Dažniausiai išbandau visokius receptus ir kai kurie man nepavyksta :( Nesėkmės niekur neužfiksuoju, todėl praėjus kuriam laikui vėl tuos pačius receptus bandau ir jie vėl man neapvyksta, tad čia galėsiu dėti išbandytus receptukus su savo komentarais.
Šis kibinų (o gal teisingiau - bandelių su mėsa) receptas yra vienas iš netikėčiausių praeitų metų atradimų. Nes jis begalo lengvas ir atitinka mano kulinarinį neišprusimą ;) Na, žinoma, kibinų formavimas ir kepimas užtrunka apie 2-3 val., bet reikalui esant tikrai geras patiekaliukas. Tai tarpinis variantas tarp rimto ir nerimto patiekalo :) Jį galima patiekti su sultiniu. Labai praverčia, kai žinau, kad užgrius daug svečių arba važiuojant į išvyką, juos mėgsta vaikai. Be to ir gaminti su vaikais kuo puikiausiai galima :)
Kibinų receptas:
(gaunasi labai daug kibinų, tad galite visko mažinti per puse, bet mes nemažiname, nes visada randame ką pavaišinti)
(gaunasi labai daug kibinų, tad galite visko mažinti per puse, bet mes nemažiname, nes visada randame ką pavaišinti)
TEŠLA:
1 litras kefyro (aš pilu apie 800 ml)
300 g. margarino kepimui
miltai (dedu kol nelimpa prie rankų)
1 litras kefyro (aš pilu apie 800 ml)
300 g. margarino kepimui
miltai (dedu kol nelimpa prie rankų)
Sutrinu margariną su kefyru (nebūtinai iki vienalytės masės), sumaišau su miltais, kad neliptų prie rankų ir įdedu į šaldytuvą (ne į šaldiklį) 5 valandom arba nakčiai (esu kepus be laikymo šaldytuve, tai irgi gavosi).
ĮDARAS:
apie 800 g. faršo, kurį mėgsta jūsų šeima (aš dedu kiaulienos ir jautienos arba tik kiaulienos)
2 dideli svogūnai
druska, pipirai, prieskoniai
3 šaukštai grietinės (kad mėsa būtų sultingesnė)
apie 800 g. faršo, kurį mėgsta jūsų šeima (aš dedu kiaulienos ir jautienos arba tik kiaulienos)
2 dideli svogūnai
druska, pipirai, prieskoniai
3 šaukštai grietinės (kad mėsa būtų sultingesnė)
Įdarui apkepu supjaustytus svogūnus iki skanios auksinės spalvos. Tada keptus svogūnus, druską, prieskonius, pipirus ir grietinę sudedu į faršą. Viską sumaišau.
Iškočioju tešlą, su lėkštute "išpjaunu" maždaug 8 cm skersmens apskritimus. Likusią tešlą dedu atgal į šaldytuvą. Į apskritimus sudedu po šaukštą faršo ir formuoju kibinus. Sudedu į skardą, aptepu kiaušiniu ir pašaunu į iki 200 laipsnių įkaitusią orkaitę. Kepu apie 45 min. (kol apskrunda). Taigi, nieko sudėtingo ;) Skanaus!
Su kokiu susikaupimu vaikas dirba:))
AtsakytiPanaikintiAš irgi jau kelinta diena ir jau kaži kelintą kartą vis atsiverčiu "mamadienį" ir į dirbančią Barborytę spoksau. Gražumėlis kaip ji darbuojasi.
AtsakytiPanaikintiRūtaaaa, o jokio kiaušo tešlon nereikia??? Nei druskos??? Išsitraukiau dabar kefyrą, paskutines dienas begaliojantį, pradėjau makaluoti tešlą ir gal 7-tą kartą atsidarau tavo receptą ir tikrinu, gal koks kiaušas iš už tarp eilučių ims ir išlys :-)
AtsakytiPanaikintiNiu, bandau. Einu kepti.
Renata, nereikia nei druskos, nei kiaušų, tešla nuo margarino gaunasi normaliai sūri. Tikrai niekad netrūko druskos. Tikiuosi viskas pavyks :)
AtsakytiPanaikintiAčiū. Surizikavau. Padariau kaip rašei. Tai šiandien nuo pat ryto kemšam tas bandeles per abu žandus. Šis receptas man toks labiau, kaip ir pati paminėjai, "bulkutinis", bet puikiai pavyko.
AtsakytiPanaikintiSkanaus, Renata! Jaučiuosi pamaloninta, kad išbandei šį receptuką ;) Aš jau senokai kepiau, tai šeimyna vėl prašo kibinų :)
AtsakytiPanaikintiO as irgi labai patenkinta sita tesla !pradejom nuo kibinu,paskui darem su kopustais bandeles,su oboliais piragelius ir paprastus sausainukus ;)viskas labai skaniai paviko!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus kibinai:) As i mesyte dar pridejau kapotu petrazoliu, krapiuku, tai gavosi nuostabus kibinukai. Aciukas:)
AtsakytiPanaikintiAš tokiu pačiu receptu virdavau riebaluose - ale čeburėkai gaunasi.. :)) Ir į faršą įdėdavau dar kepintų morkų, bei puse stiklinės sultinio :) Mėsytė jau toookia skani ir "šlapia" gaunas.. :))
AtsakytiPanaikintisedziu vokietijoj ir atsiverciau si recepta.noriu savo seimai lietuvisko maisto pasiulyt.tikiuosi pavyks....
AtsakytiPanaikinti=)
nekantraujam ir mes isbandyti si recepta, tesla paruosta, liko smagioji dalis... tikiuos seimai patiks ir ivertins
AtsakytiPanaikintilaabai skanus gavosi, seima patenkinta liko . liux receptukas
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintigal galite paaiskinti,kaip sutrinti iki vienalytes mases margarina su kefyru?aciu.
AtsakytiPanaikintiAš trinu/maišau su šaukštu arba šakute (kaip kada). Prieš tai margariną išimu iš šaldytuvo ir palaikau kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Nebūtina, kad susitrintų iki visiškai vienalytės masės, tad neįsitempkite :)
AtsakytiPanaikintiLabai geras receptas :)
AtsakytiPanaikintiSkanus.Pavyko aciu;)
AtsakytiPanaikintiNeparasyta kiek miltu deti
AtsakytiPanaikintiKad prie ranku nepiptu
Panaikinti