2010 m. vasario 21 d., sekmadienis

Žagarėliai - antras dublis

Po pirmos nesėkmės kepant žagarėlius buvo prigesęs noras antram mėginimui. Net mintyse ieškojau sau priežasčių, kodėl jų nekepti :) Ir net save įtikinau, kad tikrai daugiau nebekepsiu. Bet netikėtai sutiktos vienos mamytės, mano tinklaraščio skaitytojos komentaras apie žagarėlių įrašą kažką manyje sujudino (ačiū, Silvija). Ir nors aš jai atsakiau, kad tikrai antro dublio nebus, bet jau sekančią dieną žagarėliai garavo ant stalo :) Kaip tyčia šaldytuve buvo užsilikusios su pasibaigusia galiojimo data varškės, o negali gi išmesti maisto kai krizė plačiai šypsosi į veidą! Taigi, vėl išmaišiau tešlą. Pasimokiusi iš "pirmojo karto" pirmiausia iš visos tešlos suformavau žagarėlius ir tik tada užkaičiau aliejų. Turiu pasakyti, šis kartas žymiai sėkmingesnis ir skanesnis ;) Beje, šių žagarėlių skonis ir "sudėjimas" labai priminė spurgas.

Kadangi nenorėjau vargti dėl kelių žagarėlių, tai visko dėjau dvigubai (kad gautusi daugiau žagarėlių :) Nors žagarėliai nesigavo tobuli, bet vis tiek dalinuosi receptu su jumis.


Varškės žagarėliai:

500g. varškės
2 kiaušiniai
2 stiklinės grietinės (apytiksliai)
2 šaukštai cukraus
1-2 šaukštelis kepimo miltelių (įtariu galima apseiti ir be jų)
miltų (kol nelips prie rankų)
1 šaukštas degtinės (ko gero tam, kad neprisigertų daug riebalų)
aliejaus (daugiau nei puse butelio)
cukraus pudros (papuošimui)

Varškę sumalti mėsmale (kadangi tokios neturėjau, tai tiesiog sutryniau su šakute), ištrinti su kiaušiniais ir cukrumi. Sudėti grietinę, kepimo miltelius, supilti degtinę. Sumaišyti. Dėti miltų, maišyti ir išminkyti. Pagal receptą tešlą reikia 1 val palaikyti šaldiklyje. Aš palaikiau, bet tada jos paviršius pasidengė sukietėjusiais gabaliukais, kurie trukdė gerai iškočioti tešlą, tad gal galima ir nešaldyti tešlos (?). Taigi, tešlą iškočiojame ir padarome žagarėlius - iškočiotą blyną supjaustyti juostelėmis, juosteles - trumpesnėmis juostelėmis, tada juostelės viduryje įpjauti ir per tą skylutę ištraukti/išversti vieną ar abu juostelės galą (tikiuosi ką nors supratote :). Tada įkaitinti aliejų ir į karštą aliejų "porcijomis" dedame žagarėlius. Kai jie pagelsta su kiaurasamčiu ištraukti ir dėti ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai. Kiek atvėsusius žagarėlius apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

3 komentarai:

  1. Aš kaip tik suku galvą, kokių skanumynš įianden pagaminti. Griebiu receptą ir lekiu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. noreciau pasidaryti naujiesiems metams bet mama neleidzia :(

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin