2008 m. rugpjūčio 14 d., ketvirtadienis

Vienas prieš visus


Apturėjom šiandien nuotykį su televizija :) Vyras buvo pakviestas žaisti naujame LNK žaidime "Vienas prieš visus". Žaidime yra vienas pagrindinis žaidėjas ir 50 kitų žaidėjų (vyras buvo tarp tų 50 ). Užduodami klausimai, į kuriuos atsakinėja ir pagrindinis žaidėjas, ir žaidėjų grupė. Nors vienas neatsakytas klausimas - ir žaidėjas iškrenta iš žaidimo. Pagrindinis žaidėjas papildomai turi tris pagalbas. Laimi tas, kuris išlieka ilgiausiai žaidime. Grubiai paaiškinau taisykles, o kam įdomu, tas pats pasiskaitys internete.

Na ir kaip gi mums sekėsi :) ? Pradėsiu viską nuo pradžių.

Vyrui apie jo dalyvavimą buvo pranešta žaidimo išvakarėse, tad mes staigiai susiorganizavom, kad močiutė pora valandų pažiūrėtų Barborą, o mes (vyras, aš ir Liepa) reikiamą valandą nuėjome į LNK studiją. Lauke ir viduje lūkuriavo nemažai žmonių. Tiesa, vyras nežinojo ar jis bus tas pagrindinis žaidėjas, ar vienas iš 50-ties, ar išvis bus atsarginis ir sėdės kamputyje :) Taigi, atėjęs užpildė sutartį ir likome laukti su visais susirinkusiais.

Svarbi aplinkybė. Filmavimas turėjo prasidėti 12 val., o 11.45 val. prasidėjo krepšinio rungtynės Lietuva-Rusija. Nors LNK studijos hole kaba du dideli televizoriai, abu rodė LNK transliuojamus kanalus. Tačiau susirinkusių vyrų išprašyta administratorė įjungė LRT ir visi pripuolė žiūrėti rungtynes :) Kai kurie aistruoliai taip įsijautė į žiūrėjimą, kad režisierei teko nukelti filmavimą kol baigsis rungtynės. Šis sprendimas sukėlė kai kurių moteriškių pasipiktinimą. Tačiau po antro kėlinuko vis dėlto įkalbėjo visus nueiti į žaidimo filmavimo aikštelę, nes ten irgi pastatė televizorių :) Taigi, filmavimo aikštelėje vieni žaidėjai susėdo į sau skirtas vietas, žiūrovai - į savo vietas, o didžiausi aistruoliai įsitaisė prie televizoriaus. Vis gi po trečio kėlinuko režisierė įkalbėjo pradėti filmavimą, aišku su sąlyga, kad praneš mums rungtynių galutinį rezultatą.

Publika. Tarp susirinkusiųjų buvo ir žinomų žmonių - dainininkė Vaida Genytė, Edita "Dangaus" dalyvė, buvęs ūkio ministras Daukšys ir nemažai matytų politikų. Tačiau netrukus tarp susirinkusiųjų pasirodė Graužinienė ir Uspaskich. Ir tik tada supratome, kad nemaža susirinkusiųjų dalis buvo Darbo partijos atstovai.

Pagrindinis žaidėjas. Per vieną žaidimą spėja sudalyvauti 2-3 pagrindiniai žaidėjai (50-ties žaidėjų sudėtis nesikeičia). Taigi, kas bus pirmas žaidėjas, nesunku atspėti :) - Viktor Uspaskich :) Ir negali pykti - rinkimai artėja, partijų reklama uždrausta, tad suktis iš padėties kažkaip reikia :) Na, gal šiek tiek nejauku buvo kai vedantysis (A.Lukošius) žaidėjų grupę pristatė kaip Darbo partijos palaikymo komandą ir rinkėjus... Pradžioje Uspaskich jautėsi nedrąsiai, bet po to įsidrąsino ir nepraleido nei vienos galimybės pasakyti kokį nors anekdotą ar šiaip kokį komentarą. Dėl to filmavimas su Viktoru LAAAABAI užsitęsė :( Net neįsivaizduoju kaip jį trumpins montuodami.


Muzikinis intarpas. Žaidime, kaip minėjau, dalyvavo dalininkė Vaida Genytė. Ji atliko dvi dainas. Ir dainavo ir judėjo puikiai... na neskaitant dviejų nežymių nesusipratimų. Vienas - pradėjus dainuoti pasisuko ir dainavo į priešingą pusę nei reikėjo, tad teko perfilmuoti :D Antras - vienoje vietoje nespėjo įstoti, t.y. pagal fonogramą ji jau dainavo, o realiai ji dar šoko :D Tikiuosi viską sumontuos kaip reikia ir Vaida atrodys nepakartojamai ;)

Nesusipratimai. Neapsieita ir be nesusipratimų. Vienas tai susijęs su technika - ekranas (tiksliau kompas, kuris jį valdė), kuris rodydavo klausimus, iškritusius žaidėjus ir kitą info parodė žymiai didesnę laimėtą pinigų sumą, nei iš tiesų buvo. Kitas nesusipratimas buvo susijęs su įtariama "korupcija" - kažkas iš žiūrovų pastebėjo, kad dar prieš žaidimo pradžią vienai Darbo partijos narei buvo duoti lapai su klausimais. Tačiau kūrybinė grupė prisiekinėjo, kad tai netiesa ir jokiu būdu taip negalėjo būti... Dar vienas nesusipratimas buvo susijęs su žaidimo taisyklių pažeidimu. Viena iš 50 žaidėjų patarė pagrindiniui žaidėjui kaip geriau atsakyti. Tuoj pat išbėjo vienas kūrybinės grupės darbuotojas rėkdamas, kad 46 numeris diskvalifikuojamas, bet tuoj persigalvojo ir apsiėjo tik įspėjimu. Tas 46 žaidėjas buvo Edita iš "Dangaus", tai ar būtent dėl to jos nediskvalifikavo ar šiaip pagailėjo, ar Viktoras pamirksėjo aš nežinau... Buvo ir daugiau smulkių nesusipratimų, bet jie gal nelabai įdomūs.

Liepa. Kai ruošėmės eiti į šį žaidimą kalbėjom Liepai, kad gali ilgai užtrukti ir jai gali atsibosti, bet pamačiusi žaidimo reklamą per TV ji būtinai norėjo eiti su mumis. Jei viskas būtų prasidėję laiku, jei Viktoras nebūtų taip ilgai dalijasis savo sąmoju, tai Liepa būtų išsėdėjusi iki galo. Tačiau filmavimo pradžios laukėme apie valandą, Viktorą filmavo apie dvi valandas, tad Liepa jau įgavo tokią stadiją kai pradėjo kilnoti rankas, kojas, dėti sijoną ant galvos, knistis po mano rankinę, atsistojus daryti kažkokius neaiškius judesius, kažką kalbėti :D Žiūrovų buvo labai nedaug, tad bijojau, kad mes ten galim labai visiems kliūti. Galvojau, kad mus išmes iš studijos anksčiau nei viskas baigsis. Liepa pradėjo zyzti, kad nori būti su močiute (ji tuo metu žiūrėjo Barborą). O kai pasakiau, kad močiutė dar turės grįžti į darbą, tai Liepa buvo bepradedanti verkti. Todėl suskubau melagingai žadėti, kad įkalbėsiu močiutę dar pasilikti. Melavau, nes turėjau nemalonią patirtį, kai su Liepa dalyvavome koncerte šv. Jonų bažnyčioje. Jai ten irgi atsibodo, prašėsi pas močiutę, o kai pasakiau, kad močiutė mums grįžus važiuos namo, nes vėlu, tai Liepa taip UŽBLIOVĖ :D, kad nežinojau kaip ją nuraminti :D Mes tada sėdėjom antroje eilėje ir negalėjom jos staigiai išvesti iš bažnyčios, tad aplinkiniai gelbėdami situaciją pradėjo Liepai siūlyti saldainius ir visokius skanėstus, kad tik ji nusiramintų :D Dabar kai prisimenu tai juokinga, o tada tai norėjosi skradžiai žemės prasmegti. Taigi, grįžkim į LNK. Baigus filmuoti Viktorą aš su Liepa išėjau namo ir nepamačiau antro dalyvio.

Tai kaip gi sekėsi mano vyrui? Per pirmą žaidimą (su Viktoru) jis iškrito gal po kokio ketvirto klausimo. O va per antrą žaidimą jam sekėsi žymiai geriau. Jam pritrūko atsakyti tik į vieną klausimą ir būtų laimėjęs pinigus. Be to kompas jį parinko kaip pagalbą pagrindiniam žaidėjui, tad teko vyrui šiek tiek ir pakalbėti į mikrofoną :) Kaip gaila, kad manęs jau nebebuvo studijoje...

Kada rodys. Per TV rodys tik spalio pabaigoje, tad iki to laiko viską pamiršite ir jei atsitiktinai per TV pamatysite pažįstamus veidus ir situacijas, tai "enjoy" ;)
Pridedu filmuotų vaizdelių. Atsiprašau, kad jie labai nekokybiški :(

3 komentarai:

  1. Kad vyras sudalyvavo, tai smagu, bet kad LNK eilini karta daro cirka ir susikveite darbieciu karnavala su ju pagrindiniu klounu, tai zemas lygis. Tikrai zemas lygis. Geda. Ji i kamara uzmarstin reiktu det, o cia i zydra ekrana. Aisku, bus reitingai, bus laiminga LNK.

    AtsakytiPanaikinti
  2. PAGALIAU RADAU KUR PARAŠYTI KAD LUKOŠIUI REIKTŲ PASIMOKYT MANDAGUMO TAS JO TUJINIMAS VISŲ IŠ EILĖS MANE VARO IŠ PROTO TAIP NEGALIMA JIS SU VISAIS DALYVIAIS KIAULIŲ KARTU NEGANĖ IR ŽMOGUI SAKYTI TU O YPATINGAI NEPAŽYSTAMAM YRA ŽIAURIAI NEGRAŽU LUKOŠIAU TAISYKIS

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškui. Prieš filmavimą dalyvį perspėdavo, kad pagal laidos formatą Lukošius į juos kreipsis "tu". Net filmavimo metu dažnai jis kreipdavosi "jus" ir tada reikdavo jam pasitaisyti į "tu". O jei atvirai, man labai nepatinka kaip veda Lukošius. Bet ar tas vedimo stilius priklauso nuo jo, ar nuo laidos formato tai nežinau :-/

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin