2008 m. rugsėjo 25 d., ketvirtadienis

Pasitikrink sveikatą

Kartais vyksta visokios akcijos, kurių metu galima nemokamai pasitikrinti sveikatą. Šį savaitgalį irgi vyks tokia akcija.

Lietuvos širdies asociacija ir "Danacol" rugsėjį skelbia Širdies mėnesiu. Ta proga galima nemokamai išsitirti cholesterolio kiekį kraujyje, pasimatuoti kraujospūdį, daugiau sužinoti apie širdies ir kraujagyslių ligų profilaktiką.

Akcijos vieta ir laikas:

09 27 d. – Alytuje, Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje (Ligoninės g. 12)
09 28 d. – Kaune, Kauno miesto savivaldybės medicinos punkte (Laisvės al. 96)
09 28 d. – Vilniuje, per Pasaulinės širdies dienos renginius Vilniuje prie Baltojo tilto 11 – 17 val.
Pastaba. Prieš cholesterolio lygio matavimą būtina 12 val. nevalgyti.

Penktadienį vyks Avon žygis prieš krūties vėžį "Mes - ne vieni". Niekur nerandu info ar bus galima pasitikrinti nemokamai dėl krūties vėžio, bet bet kokiu atveju galima sudalyvauti šiame žygyje. Žygis prasidės rugsėjo 26 dieną, 15. 00 val. prie Vilniaus Sereikiškių parko pagrindinio įėjimo. Žygio dalyviai pradės eitynes pagrindine Pilies gatve, o žygio finišas numatytas Rotušės aikštėje, kurioje ir vyks pagrindinis renginys. Jame dalyvaus operos solistas Vytautas Juozapaitis, choras "Eglė", profesionalių smuikininkių trio "Electric ladies". Renginio metu veiks makiažo ir foto studijos, "Rožinio kaspino" dėlionė iš gyvų gėlių, grafiti bei kitos pramogos. Pagrindiniu šventės akcentu taps "Rožinis" aukcionas, kurio metu bus parduodami garsių Lietuvos moterų rožiniai daiktai. Šventės kulminacija taps į orą paleista rožinių balionų banga.

Nežinau ar visur ar tik Centro poliklinikoje (Vilniuje) šiuo metu yra galimybė nemokamai pasidaryti tyrimus dėl gimdos vėžio. Tad jei lankysitės pas ginekologą, tai būtinai pasiteiraukite dėl šios galimybės.

Foto iš drexel.edu

2 komentarai:

  1. Tyrimai dėl gimdos kaklelio vėžio atliekami nemokamai visose poliklinikose visoms moterims, sulaukusioms 30 metų ir vyresnėms.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomu, nes mano gydytoja sakė, kad šiaip šis tyrimas mokamas, bet šiuo metu mokėti nereikia :-/

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin