2008 m. spalio 2 d., ketvirtadienis

Projektas "Taisyklės - ne baidyklės!"

Vaikams, o ir mums patiems taisyklės padeda jaustis saugiau. Ne kartą įsitikinau, kad įvardintos (parašytos ir kitu būdu paskelbtos) taisyklės duoda teigiamų rezultatų. Mūsų namuose esančios taisyklės prašosi būti "paskelbtos", nes, atrodo, kad į jas niekas nebekreipia dėmesio. Esu bandžiusi įvairiausių būdų: gerų darbų sąrašas, lipdukai, paskatinimų ir apdovanojimų knygelė ir pan. Visi šie būdai buvo veiksmingi tol, kol mes (tėvai) jų laikėmės ir neapleidome. Vaikai paaugo ir pats laikas iš naujo nustatyti namų/šeimos taisykles.

Sugalvokite savo šeimos taisykles. Jas "paskelbkite" - parašykite, nupieškite, išsiuvinėkite ar pan. Iki lapkričio 1 d. savo taisyklių nuotrauką ir trumpą aprašymą atsiųskite man el.paštu klumpe@gmail.com. Jūsų taisykles paskelbsiu "mamadienyje". Balsavimo būdu bus išrinktas nugalėtojas, kuris gaus apdovanojimą (dar neapsisprendžiau kokį, tai parašysiu vėliau). Atkreipkite dėmesį į aktualumą ir pateikimą - kad taisyklės būtų aktualios jūsų šeimai ir patraukliai pateiktos.

Idėjos.
- Galvokite, kas aktualu JŪSŲ ŠEIMAI.
- Taisyklės gali apimti tik vaikų arba ir suaugusiųjų dienotvarkę, elgesį.
- Nepersistenkite -kuo daugiau taisyklių, tuo sunkiau vaikams jas įsisavinti.
- Galite pagalvoti ir apie paskatinimus ir bausmes (privilegijų apribojimus).
- Į taisyklių "gaminimo" procesą galite įtraukti ir vaikus.
- Galima padaryti taisyklių pristatymo vakarėlį su užduotimis ir pan.
SĖKMĖS!!!

1 komentaras:

  1. Beje, dalyvauti gali ir bevaikės šeimos, ir net nebutinai šeimos :) Taisyklės gali būti skirtos jums asmeniškai arba jums ir jūsų sutuoktiniui ir pan.

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin