2008 m. spalio 31 d., penktadienis

Senienų atnaujinimas (Martyna)

Kadangi mūsų leliukui dar tik penki mėnesiukai, tai su vyru nusprendėme vaiko kambario dar neapstatinėti naujais baldais...palauksime, kol išryškės vaiko charakteris, kaip sakant...arba tiesiog, kol vaikui prireiks naujų baldų. Tai va... vaiko kambarys užgriozdintas senais, kaip aš sakau "tarybiniais" baldais, kurie man jau tokie negražūs...bet ką padarysi. Pasigavusi vienos mamytės pamestą mintį, susiruošiau baldus atnaujinti.
Kadangi tam reikia šiek tiek pinigėlių (šiai spintai išleidau apie 40 Lt), baldus atnaujinti pasistengsiu palaipsniui.

Pirmiausia griebiausi gremėzdiškos kvadratinės spintos. Senukuose nusipirkau lipnaus klijuojamo popieriaus. Kai reikėjo rinktis, prie popieriaus stendo stoviniavau gal kokį pusvalandį, nes niekaip negalėjau apsispręsti ko aš noriu, ar tvarkingų "medinių" baldų, ar kažko neįprasto ir linksmo. Surizikavau, ir kadangi tai būsimas vaikų kambarys, paprašiau man atmatuoti vitražinio popieriaus. Eidama namo graužiaus, ar tikrai pasiėmiau tai, ko noriu ir kaip tai atrodys.
Spintą klijavau visas dvi dienas (įskaitant buvimą su mažyliu ir visą kitą buitį). Turiu pripažinti, kad šis "krapštymasis" ir karpymas man "žiauriai" patiko. Rezultate gavau nuostabią spintą.

Vyras grįžęs iš sesijos aiktelėjo, nes pamanė, kad vietoj senos medinės nutrintos spintos stovi stiklinė spinta:))). Man pačiai irgi labai patiko...ir ne vienam svečiui. Taigi, su nekantrumu netrukus griebsiuos ir kitų baldelių.

7 komentarai:

  1. Geras!!!
    O aš visus senus baldus išmečiau, tiesa, bandžiau juos atnaujinti (perdažiau), dar patarnavo kokius 5 metus ir išmečiau.
    Man ši idėja patiko- gražiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  2. aciu :) na manau visad namuose po keleriu metu atsiranda atsibodusiu daiktu-baldu...taip kad niekad nevelu atnaujint;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai labai super rezultatas!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vo cia tai sugalvota... nieko panasaus nesu mates :)Pagarba musu auksarankei! O as begu i pardotuve pirkt to paties..baldai laukia..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na saunuolyte tu :)
    zavu, dar graziau nei dekupazas, kai as turesiu savo buta, kai turesiu savo kambary ir baldus, tikrai kazka panasaus pasidarysiu...
    Saunuole, tikrai davei gera ideja, kaip pasidaryti originalu ir tikrai faina daikta :)
    tavo ideja ivardinciau, kaip senuko baldo plastine operacija :)
    zavu.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ar verta restauruot baldus ko gero priklauso nuo baldu vertes. Kartais geriau nusipirkt naujus, o kartais atnaujinti baldai gali but verti dideliu sumu

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tikrai nerealiai galima atnaujinti senus baldus. Reikės apie kažką tokio pagalvoti, gal vis gi nepirksim kaikurių naujų baldų. Visai neblogai galima ir taip išsisukti. :)

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin