2009 m. sausio 27 d., antradienis

Dievas, fėja ir pėdkelnės

Vakar vakare klausiausi Liepos maldos ir galvojau: kur dingo krikščioniškas auklėjimas?

Maldos pradžia buvo tradicinė: "Dieve, prašau, kad duotum man gerą sapną, kad gerai sapnuočiau ir gerai galvočiau". Ir, paprastai dar nuskamba "ačiū, amen" ir malda baigiasi. Bet šį kartą malda tęsėsi: "... dar prašau, kad paprašytum fėjos arba kitų dievų, kad jie paprašytų fėjos, kad ji duotų burtų lazdelę ir aš galėčiau užburti visus vaikus ir visą pasaulį. Kad galėčiau užburti mamą, kad ji būtų jauna, graži ir jei nereikėtų pėdkelnių (čia turėjo omeny liekninančių kelnaičių :D ). Ačiū, Jėzaus vardu. Amen. "

Klausydama maldos pradžioj sutrikau, bet kai paminėjo tas "pėdkelnes", tai vos tvardžiau juoką :D Aišku padėkojau Liepai, kad ir manęs nepamišo maldoje. Tada ji dar man pasakė, kad kai būsiu sena man nebeskaudės nugaros. Tegul šie žodžiai nuskamba Dievui į ausį :)

Foto iš buddymartin.net

7 komentarai:

  1. oj Rutele :))))) menesio bajeris. Liepa saunuole, regi pagoniskas saknis nepaisant krikscioniskos aplinkos :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš tai, matyt, apsiverkčiau tokią maldelę išgirdusi...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražu :) Vaikas girdi pasakas, tai ir prašo pagalbos padedančių. Gi ne angelai tose pasakose stebuklus daro...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vargšas vaikas, nuo mažens krikščionybė griežtai brukama...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimas su nuoskauda parašė, nes nei viename įraše nėra nei užuominos apie krikščionybės BRUKIMĄ, o tuo labiau "griežtą brukimą"!!! To net ir negali būti, nes neesame tokie uolūs, kad vaikams tai bruktume. Tai mūsų gyvenimo būdas, o vaikai mato pavyzdį. O dėl šių vakarinių maldų, tai net atvirkšiai - tai Liepa mane "kankina", nes aš tai "lūžšiau" ir be maldų :) O kita vertus, manau yra gerai kai gyvenimas turi pamatą (mūsų atveju - krikščionišką). Nes būti mėtomam visokių vėjų nelabai sveika - viena dieną viena yra gerai, kitą dieną - kita. Brrrr, nenoriu to!

    AtsakytiPanaikinti
  6. vakaro malda(niekada jos kaip ir nepratikavau:) bet....gal... )manau yra dienos apzvalga . kas buvo gera bloga, teisinga ar ne labai...todel, kad ir kokia ji butu,ta malba -ypac maziesiems kogero yra mazi zingsniai saves pažinimo link, ir netik save- bet ir aplinkiniu. beto tai tik mano nuomone.
    "gražesnio skyrelio puslapio ar kaip bepavadinsi , kaip gyva nesu mačius.priverte susimastyti ir net ašara nubraugt. manau-dėkui... už jusu mažylės maldas ir už jusu auklėjima.sekmes ir laimes jusu namam :)"

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ačiū, rūta, už gražų komentarą :)

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin