2008 m. balandžio 26 d., šeštadienis

Dekupažas

Dekupažas (decoupage – nuo žodžio „decouper” iš prancūzų kalbos išvertus reikštų - “iškirpti”) yra dekoravimo technika/menas, kai dekoruojamas objektas apklijuojamas popieriaus iškarpomis, į pagalbą pasitelkiant įvairius efektus: paišymo, auksavimo, sendinimo ir pan. Apklijuotas objektas “konservuojamas“ laku, kuris tuo pačiu paslepia iškilius popieriaus kraštus, o galutinis rezultatas panašus į tapybą.
Apie šį dekoravimo būdą sužinojau atsitiktinai, internete ieškodama priemonių scrapbookingui :) Pirmiausia pabandžiau pati pabandyti (išbandžiau tai ant guminių batų :D Ir tada supratau, kad visgi reiktų, kad kas nors pamokytų :)
Taigi, šeštadieni buvau dekupažo kursuose, kur profesionalė pamokė šios dekoravimo technikos. Kursų metu dekoravau dėžutę (matote nuotraukose). Nesgrabnai gavosi, bet vis šiokia tokia praktika :) Dabar ieškau aukos - ką "išdekupažuoti" :D Nes procesas malonus, bet bijau, kad rezultatai nepapiktintų vyro :D Beje, jei kam įdomu, tai galite dar apie dekupažą paskaityt čia arba pažiūrėti žemiau esantį video.



3 komentarai:

  1. Labai smagu , kad plečiasi bendraminčių ratas. Džiugina jog žmonės nori kurti/skleisti kažką gražaus :)

    P.S. malonu, kad kursai neapvylė :)
    Sėkmės dekupažuojant.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir man smagu, kad yra bendraminčių :) Kursai nenuvylė :), tik siek tiek nuliūdau pamačiusi, kad mano meninis pajautimas ir išprusimas nelabai išlavintas :( Kita vertus, turiu kur tobulėti :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki norejau pasiteirtauti, ar galima uzlakavima daryti paprastu laku, kur mediena lakuoja? o klijukus pvz lipala naudoti?

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin