2008 m. gegužės 19 d., pirmadienis

Kaip išelektrinti žmoną




Pranešimas subalansuotas vyrams.

Jūsų žmona tapo liūdna, pikta, mėto daiktus, be perstojo kažką murma, ant visų šaukia arba atvirkščiai - su niekuo nešneka? Jūs nežinote kaip elgtis ir jaučiatės bejėgis, bijote krustelėti į kurią nors pusę, kad dar labiau nepablogintumėte situacijos?

Išelektrinkite žmoną. Tiesiog jūsų žmona nuo kažko įsielektrino. Pats geriausias išelektrinimo būdas - pokalbis. Leisti žmonai išsikalbėti, išsakyti visą skaudulį, nerimą ar bet ką, kas ją slegia.

Parodykit žmonai, kad viskas dabar aplink yra nesvarbu, tik ji viena svarbi. Paklauskite kodėl ji nusiminusi ar pikta. Ji aišku atrėš, kad viskas gerai. Bet būkite atkaklus. Sakykite, kad jums skauda širdį kai matote ją tokią nelaimingą. Jei reikia, sustabdykite ją, apkabinkite ir klausinėkite.

Kai pradės šnekėti, tiesiog klausykite. O jei klausydamas vis linktelėsite galvą, užjaučiamai pritarsite arba įterpsite tokias frazes kaip "apgailestauju, kad tave taip įskaudinau", "ką galėčiau padaryti, kad tau būtų lengviau" ar pan., tai sėkmė garantuota.

Jei jūs vengiate pokalbio su žmona, nes bijote jos kaltinimų ir priekaištų, tai įsivaizduokite save trečiu asmeniu - tarsi jūs esate žmogus iš šalies ir klausote kitos šeimos situacijos. Tada jums bus lengviau išklausyti žmoną, kritiškai iš šalies pažiūrėti į save ir net pasakyti racionalius pastebėjimus.

Yra ir kitų išelektrinimo būdų: išleisti žmoną su draugėmis į kavinę, paruošti jai pietus, išeiti su vaikais į lauką, palikus kam nors vaikus praleisti su ja romantiškai vakarą ir pan. Jūsų pastangos tikrai bus įvertintos.

2 komentarai:

  1. kaip pirstu i aki pataikyta :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū :) aš jau pagalvojau, kad reiks pervadinti pranešimą į "Kaip išelektrinti Rūtą" :D

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin