2008 m. gegužės 6 d., antradienis

Vaikų rauginimas ir marinavimas

Ar žinote ką reiškia rauginti vaiką? O ką reiškia marinuoti vaiką?

Paaiškinu. Rauginti vaiką tai reiškia leisti jam atsirūgti. Dažniausiai rauginami kūdikiai iki 6 mėnesių amžiaus. Pamaitinus kūdikį reikia jį palaikyti stačią, kad atsirūgtų, nes kitaip susikaupęs oras gali turėti įtakos pilvuko putimui ar atpylinėjimui.

Marinuoti vaiką - tai jį kažkuo užimti, kad lengviau išlauktų "reikiamo laiko". Pavyzdžiui pagal dienotvarkę vaikas eina miegoti 21 val., bet prisibuvęs lauke jis jau 19 val. zyzia, nes labai nori miego. Jei dabar jį paguldytumėt, tai apie vidurnaktį vaikas nubus žvalus ir norės žaisti, bendrauti. Arba gal ne vidurnaktį, o 6 val. ryto. Taigi, jums tenka jį kažkuo užimti, sudominti, kad jis kaip nors išlauktų savo miego laiko. Kitas pavyzdys, kai vaikas nori valgyti, bet valgyti dar nebaigta ruošti, tai vėl tenka imtis vaiko marinavimo.
Foto iš http://www.sublime-light.com

3 komentarai:

  1. kartais tenka marinuoti ir ne tik vaikus ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na čia nelabai panašu apie Motinystės privalumus kad kalba eina. Gal... Aš pati ne motina. Tai man vyras su apnuoginta krūtine, lyg bandantis maitinti vaiką ar ten bobutė įkyri tarp beskonio apsirengusių moterėlių, sunkiai suprantamos motinystės problemos. Gali būti, kad čia labai verti dėmesio straipsniai pas jus, tik lengviau suprasti bendramintėms, kurios žino tas motinoms aktualias problemas. Bet tuomet patarčiau pasikeisti tą foną tokį labai jau vaikišką. Teatrišką. Jis gražiai atrodo, bet sudaro didelį kontrastą tarp blog'ų turinio.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, Migli, už komentarą :) O atsakymui galiu pasakyti tik tiek, kad šis blog'as yra paprasčiausias dienoraštis apie motinišką kasdienybę. Nesistengiu kažkam įtikti ar patikti, tiesiog rašau tai, kuo gyvenu ir išgyvenu. Tai mano (ir dar dviejų autorių) motinystės ypatumai. O dėl fono, tai galiu pasakyti tiek, kad jis labai gerai atspindi šiuo metu tarp mamų siautėjantį scrapbookingą (koliažą, o ir paskritai rankdarbių bumą :)

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin