2008 m. gegužės 13 d., antradienis

Šnipų maišiukas

Siūlau pasidaryti labai smagų žaidimą. Anglų kalba jis vadinasi "I Spy Bag". Tai tylusis žaidimas, todėl jis puikiai tiks laukiant eilėje pas gydytoją, kelionėje, bažnyčioje ar pan. :) Beje, jį smagu žaisti ir suaugusiems ;) Žaidimo esmė - maigant maišelį, per langelį surasti besislepiančius daikčiukus. Gali žaisti vienas žaidėjas, pasirinkdamas ieškomą daiktą iš kortelės. Arba gali žaisti keli žaidėjai, liepdami vienas kitam surasti kokį nors daiktą.


Jums reikės:
medžiagos (2 gabaliukai maždaug po 20x20 cm)
skaidrios plastikinės medžiagos langeliui (maždaug 12 cm x 12 cm galite išsikirpti iš kanceliarinio aplanko ar kokios nors pakuotės)
siūlų
siuvimo mašinos
daug nereikalingų smulkių daikčiukų (kuriuos dėsite į maišelį)
apie 3 stiklines ryžių (o jei gausite polesterolio rutuliukų, tai bus tobula :)


Pirmiausia išsikerpat iš medžiagos du kvadratus (po 20x20cm). Galutinis variantas gausis mažesnis, nes šiek tiek medžiagos susisiūs į vidų. Aš pasirinkau impregnuotą medžiagą, bet jūs galite rinktis kokią norite.


Viename iš kvadratų iškirpkite langelį, per kurį matysis turinys. Langelį kirpkite šiek tiek mažesnį nei norite, kad jis būtų, nes po to reiks įkirpti kampučius ir atlenkti langelio kraštelius, kad nespurtų medžiaga. Aš iškirpau langelį 6x6cm dydžio ir po to krašteliuose dar įkirpau po 1,5cm. Tai rezultate gavosi langelis 8x8cm.

Iš skaidraus plastiko (internete rašo vinilas) iškirpkite žymiai didesnį kvadratą nei jūsų langelis. Aš kirpau maždaug 12x12cm. Šiam reikalui naudojau nereikalingą pakuotę, kuri buvo lanksti ir skaidri. Jūs galite sugalvoti savo kokį nors variantą.


Atlenkite medžiagos langelio kraštus į blogąją pusę ir uždėkite plastikinį langelį. Prisiūkite langelį prie medžiagos. Galite naudoti zigzago arba dvigubą siūlę.


Sudėkite abi medžiagas geromis pusėmis ir susiūkite kraštus palikdami nedidelę skylutę, per kurią išversite maišelį ir sudėsite smulkius daikčiukus bei ryžius. Susiuvę abi dalis išverskite maišiuką. (Nuotrauka daryta anksčiau nei buvo susiūta).

Pririnkite 40-50 smulkių daikčiukų. Tai galėtų būti bet kas: sagutės, lošimo kauliukai, Kinderio žaisliukai, karoliukai, puzle detalės, plastmasinės raidelės ar skaičiukai ir t.t. Kuo smulkesnis daikčiukas, tuo sunkiau bus jį rasti.

Per paliktą skylutę sudėkite daikčiukus ir supilkite maždaug 3 stiklines ryžių (ryžių kiekį nustatykite savo nuožiūra, bet stenkitės, kad nebūtų per kieta).


Dar reikia pasidaryti užduoties kortelę. Tai kortelė, kurioje yra parašyti ar pavaizduoti visi viduje esantys daiktai. Taip pat galima užrašyti kokį nors tekstą: "Ar esi geras šnipas? Jei taip, tai surask:..." ar pan. Aš tiesiog nufotografavau visus žaisliukus ir tiek. Tą kortelę galima laminuoti arba įdėti į uždaromą maišiuką ir prikabinti prie pagrindinio maišiuko.

Įkiškite juostelę nuo užduoties kortelės į skylutę ir užsiūkite skylutę.

Idėjos. Galima daryti didesnius ar mažesnius maišelius. Taip pat galima daryti teminius maišelius su skaičiais, raidėmis, sporto, grožio ir pan. Jei su raidėmis, tai reikia sudėti kokį nors žodį, o tam reikia surasti atitinkamas raides. Žodžiu čia galite patys prisigalvoti visokių variantų. Daugiau idėjų ieškokite internete patys arba čia: maišeliai su įvairių formų langeliais, maišeliai su rankenomis, užduoties kortelė ant maišelio nugarėlės, o jei tingite siūti, tai galite pažiūrėti, kaip galima pasidaryti šnipų maišelį tiesiog iš uždaromo polietileninio maišelio :)

6 komentarai:

  1. Puoliau daryti kaip išprotėjusi :D Ir gi visai smagiai žaidžiasi :)Ačiū, Belka, už idėją ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Suuper ideja...butinai reiks pasinaudot,kai maziukas paaugs ir ims niurzgeti viesose vietose;)
    O kaip reikia tu daiktu ieskoti...tiesiog maigyt maisiuka?

    AtsakytiPanaikinti
  3. maigyti, kratyti, daužyti - kaip tik nori :D Svarbu, kad rastum ko ieškai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Koks geras žaislas! Reikės būtinai pasidaryt. Ačiū už idėją...

    AtsakytiPanaikinti

Blog Widget by LinkWithin